2024. április 25., csütörtök
SAKK – CSAPAT EB, BATUMI

Bravúros szerb győzelem a nőknél

A Batumiban zajló sakkcsapat Európa-bajnokság 5. fordulójában a szerb férfi csapat megszerezte második győzelmét – 2,5:1,5 arányban diadalmaskodott Montenegró felett –, míg a magyarok 2:2-re végeztek Románia ellen.

Sorrend az 5. forduló után: Ukrajna és Oroszország 9, Szlovénia és Németország 8, Örményország, Azerbajdzsán, Anglia és Horvátország 7 pont stb. Az 5. forduló után szabadnap következett, a 6. fordulóban Szerbia Litvániával, Magyarország Fehéroroszországgal játszik.

Szerbia női csapata folytatta jó szereplését, bravúros győzelmet aratott a harmadik helyen kiemelt Ukrajna ellen 2,5:1,5-re, a magyar csapat viszont papírforma vereséget szenvedett az első kiemelt orosz válogatottal szemben. A 3:1-es vereség talán nem is annyira fájó, mint az, hogy még el sem kezdődött valójában a meccs, az oroszok már 1:0-ra vezettek. Gara Anita a második táblán kontumáltan vesztett, nem ült a táblájánál, amikor megszólalt a kezdést jelző gong.

A sorrend: Oroszország 10, Grúzia, Azerbajdzsán és Szerbia 8, Lengyelország, Grúzia II. és Magyarország 7 pont, stb. A 6. fordulóban szerb–grúz és magyar–ukrán meccsek lesznek.