2024. március 19., kedd

Felújítják a Munkás utcai kaviccsal leszórt parkolót

A Munkás utcában ideiglenesen kialakított parkolót a következő időszakban rekonstruálják. A Parking servis közvállalat kiírta a versenypályázatot a felújítási munkálatok kivitelezőjének kiválasztása céljából.

Hamarosan rendezik a Munkás utcai kavicsos parkolót (Dávid Csilla felvétele)

Hamarosan rendezik a Munkás utcai kavicsos parkolót (Dávid Csilla felvétele)

A parkoló rendezésével elhárulnak majd azok a gondok, amelyek sok borsot törtek a környéken dolgozók, lakók orra alá, mert az egyenetlen felület miatt gyakran pocsolyák alakultak ki. Az sem mellékes, hogy a szóban forgó parkoló a Munkás utcai új óvoda közvetlen közelében helyezkedik el, ezért a gyerekeknek sem „ideális” a sáros részen eljutni a leparkolt autóig. Ezenkívül a város központi részén mindig zsúfoltak a parkolóhelyek, és a kijelöletlen parkolóhelyek miatt gyakran össze-vissza állnak a személygépkocsik, sokan úgy parkolják autójukat, hogy mások nem tudnak kihajtani. Ennek ellenére, a parkolásért fizetni kell.

A tervek szerint, a felújított parkoló területén rendes parkolóhelyeket alakítanak ki, valamint állványokat alakítanak ki a kerékpárok elhelyezésére. A rekonstrukciós projektum összértéke 35 millió dinárt tesz ki.

A versenypályázat november 25-éig tart, az elbírálásnál az alacsonyabb felkínált kivitelezési árnak lesz döntő szerepe – olvasható a 021.rs hírportálon.

Ezenkívül a Parking servis a napokban befejezi a Fruška gora utcai parkolók, járdák és kerékpárparkolók kialakítását, a projektum munkálatai 31 millió dinárba kerülnek. A tervek szerint 130 új parkolót alakítanak ki, valamint 500 méternyi új járdát aszfaltoznak le.