2024. március 29., péntek

Ismét szavazás lesz Óbecsén

A polgárok december elsején arról fejthetik majd ki a véleményüket, hogy mire költsön a helyi közösségükben pénzt az önkormányzat

Az utak javítása, a közvilágítás korszerűsítése, az illegális szemétlerakók felszámolása, az óvodák és iskolák felújítása, strandrendezés – legtöbben ezekre szerettek volna pénzt áldozni a községi költségvetésből Óbecse községben a tavalyi és a tavalyelőtti költségvetési szavazásokon, és a polgárok által megjelölt prioritások egy része meg is valósul(t) a helyi közösségekben. A költségvetési prioritásokról az idén is véleményt nyilváníthatnak majd a szavazók az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) és az önkormányzat által szervezett közvélemény-kutatáson.

Az önkormányzat figyelembe fogja venni a lakossági prioritásokat (Fotó: Fehér Rózsa)

Az önkormányzat figyelembe fogja venni a lakossági prioritásokat (Fotó: Fehér Rózsa)

A szavazás előtt november 10-éig a BUM honlapjára (bum-becej.org) kell majd beküldeni a konkrét ötleteket a hamarosan az oda feltöltött kérdőíven, ezek feldolgozása után pedig egy szavazólap készül a leggyakoribb javaslatokról. A szavazás előtti héten a BUM munkatársai minden településen tartanak egy kerekasztal-beszélgetést is, amelyeken az önkormányzat illetékesei fognak válaszolni a beruházásokkal kapcsolatos lakossági kérdésekre. December elsején a polgárok interneten keresztül vagy a helyi közösségek irodáiban adhatják majd le voksukat az általuk legfontosabbnak tartott költségvetési prioritásokra.

A jövő évi községi költségvetésről december 9-én 17 órakor tartanak közvitát a községháza nagytermében. Óbecsén 2012 óta évente nagyjából 500 millió dinárt költöttek el különféle beruházásokra, ennek az összegnek a fele a tartomány vagy a köztársaság kasszájából érkezett.

A Polgárok igénye szerinti költségvetés – a te véleményed is számít! elnevezésű akcióval azt szeretnék elérni a szervezők, hogy a polgárok ismerjék meg a költségvetés összeállításának a folyamatát, vegyenek részt a döntéshozatalban, az önkormányzat működése pedig legyen átláthatóbb a számukra.