2024. április 25., csütörtök

A fiatalok rossz rajtja

Fernando Verdasco megfordította a meccset a fiatal horvát ellen (Fotó: Beta/AP)

Fernando Verdasco megfordította a meccset a fiatal horvát ellen (Fotó: Beta/AP)

Ha az első meccsekből ítélni szabad, akkor a fiatal teniszezőkre nehéz percek várnak a párizsi teremtornán. A hétfő esti műsorban ugyanis a veteránok leckéztettek, a spanyol Fernando Verdasco a horvát Borna Ćorićot, a francia Jo-Wilfried Tsonga pedig az orosz Andrej Rublyovot győzte le az idény utolsó 1000-es rangú mestertornáján.

Ma rajtol az első két kiemelt is. Novak Đoković a honfitársa Dušan Lajović és a Richard Gasquet helyett beugrott Corentin Moutet meccsének győztesével találkozik, míg a hétfőtől újra világelső Rafael Nadal első ellenfele Adrian Mannarino lesz.

A kínai Sendzsenben folyó női mestertornán sérülés miatt visszalépett a japán Naomi Oszaka, aki helyett a folytatásban a holland Kiki Bertens játszik, az eddigi legjobb meccset pedig hétfőn délután a román Simona Halep és a román születésű kanadai Bianca Andreescu vívta. Az US Open 19 éves bajnokának a második játszmában meccslabdája volt, végül azonban a wimbledoni bajnok Halep kerekedett felül, és nyerte meg első egymás közötti csatájukat.