2024. március 29., péntek

November elején érkezik az 5000 dinár

A nyugdíjasok hamarosan kézbe vehetik az egyszeri támogatást

A köztársasági képviselőház ma megszavazta a Köztársasági Nyugdíj-biztosítási Alap 2019-re vonatkozó pénzügyi tervének módosítását, így november 5-e után a nyugdíjasok 5000 dináros egyszeri támogatást vehetnek át.

Mint arra a Beta hírügynökség rámutat, Siniša Mali pénzügyminiszter a parlamenti ülésen korábban kijelentette, hogy a nyugdíj-biztosítási alap fedezi a többletkiadásokat, mégpedig az ez év januárjától augusztusig terjedő időszakban tervezett összegnél nagyobb járulékoknak befizetett jövedelemnek köszönhetően. Ugyanakkor a többletösszegekre kihatással volt az alap költségvetésében a kiadások csökkentése, illetve a bírósági eljárások szerinti kényszer-megfizettetés is. Így a 2019-es évre tervezett pénzügyi terv alapján 668,14 milliárd dinár kiadással számol az átütemezést követően, ami 8,04 milliárd dinárral több, mint a korábban tervezett összeg.

Az egyszeri segélyek kifizetése meghatározott ütemben zajlik, először azok vehetik majd fel, akiknek a nyugdíja bankszámlára érkezik, majd azok, akik a postán szokták átvenni havi járandóságukat, és végül a postás is házhoz viszi majd az 5000 dinárt.

A nyugdíj- és rokkantsági biztosításról szóló törvénynek megfelelően a Köztársasági Nyugdíj-biztosítási Alapból csak akkor van lehetőség egyszeri támogatásra, ha az érinti az alap felhasználóinak többségét. Az 5000 dináros támogatást, amelynek az összegét minden esetben a kormány szabja meg, 1.740.000 nyugdíjas kapja meg. A támogatásra összesen 8,7 milliárd dinárt fordítanak.

A parlament emellett elfogadta a postai szolgáltatásokról szóló törvény módosítását is, ami a beterjesztők szerint növeli majd a posta szolgáltatásait igénybe vevők jogainak védelmét. A módosítás szerint a posta alkalmazottjának a küldemény átvételekor joga és kötelezettsége lesz betekintést nyerni a küldő személyazonosságába, vagyis a jövőben, ha csomagot adunk fel, fel kell mutatnunk a személyi azonosságunkat igazoló dokumentumot is. A postai alkalmazott ezek után kinyithatja a csomagot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a csomagban nincs tiltott tartalom.

Csökkentették a küldemény kapcsán tett reklamáció válaszidejét, vagyis országon belüli küldemény esetén 8 napon belül választ kell adni a panaszra, ezt követeli meg a fogyasztóvédelemmel foglalkozó törvény is. A nemzetközi forgalom esetén a reklamációs időre való válaszadásra a Nemzetközi Postai Szövetség kérésének megfelelően a postának továbbra is 60 napja marad.

A parlamenti képviselők döntöttek arról is, hogy az információbiztonsági törvénynek megfelelően az illetékes szerv és a nemzeti CERT (Computer Emergency Response Team) intenzívebb együttműködést folytathat az IKT-rendszer használóival, így incidens esetén sokkal gyorsabban járhatnak el.