2024. április 25., csütörtök
ÚJVIDÉKI SZÍNHÁZ

Bemutató és színházfesztivál

Ma este az Anna Karenina nyitja az évadot

Az Újvidéki Színházban az évad első bemutatójának, az Anna Karenina kapcsán megtartott, múlt heti sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az újvidéki Egyetemista Kulturális Központ szervezésében létrejött, új színházi fesztivál, az Upad előadásai október 30-a és november 8-a között minden nap 20 órakor tekinthetők meg az Újvidéki Színházban és a Laza Kostić Gimnáziumban.

Ez a fesztivál a BeSpectActive! elnevezésű nemzetközi Európai Uniós projektum tevékenységeinek része, amelyben az újvidéki Egyetemista Kulturális Központ partnerszervezetként vesz részt.

A fesztivál elképzelése szerint a fiatal egyetemistákból álló csoport választotta ki a fesztivál összes előadását, valamint ők alkották meg a fesztivál nevét is.

– Reméljük, hogy ez az ifjúsági- és kulturális politika innovatív megközelítése növeli a fiatalok érdeklődését és részvételét a város színházi életében, és hozzájárul a hasonló gyakorlatok kialakításához Szerbia más városaiban is. Bízunk abban is, hogy ez a fesztivál jó alkalom lesz az aktív nézők csoportjának növelésére – mondta Bojan Milosavljević, a projektum művészeti igazgatója.

Az Anna Kareninát,a világirodalom egyik leghíresebb románcát, Tolsztoj remekművét a közönség ma, október 29-én 19 órai kezdettel tekintheti meg a színház felújított nagytermében.