2024. április 20., szombat

Négy utcát újítanak fel Podbarán

Újvidéken a Podbara városnegyedben négy utcát rekonstruálnak, az úttest új burkolatot kap, mellette parkolókat, járdát alakítanak ki, valamint új közmegvilágítást helyeznek el.

Podbarán felújítják a Dušan Vasiljev, a Žarko Vasiljević, a Stevan Milovanov és a Kozačinski utcát. A szóban forgó munkálatokra az önkormányzat 130 millió dinárt irányozott elő. A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal által kiírt megismételt versenypályázat sikeres volt, így kiválasztották a munkálatok kivitelezőit.

A podbarai utcák felújításával a Put-invest, az Energotehnika-Južna Bačka, a Geopoint inženjering és az AG Institut vállalatokat bízták meg. A munkálatokat a szerződés szerint 150 munkanap alatt kell befejezni.

A tervek szerint a Žarko Vasiljević és a Dušan Vasiljev utca egy részének felújítását követően az eddigi egyirányú forgalom az ellenkező irányban folyik majd, a Stevan Milovanov utca egy részén pedig (a Šumadijska utca egy részétől a Žarko Vasiljević utcáig) megszüntetik az egyirányú forgalmat, és ezután mindkét irányban lehet majd közlekedni.

Az említett munkálatok jelentik a podbarai városrész felújításának első szakaszát, az úttestek aszfaltozása, a járdák és a parkolók kialakítása és az új közmegvilágítás elhelyezése után újabb versenypályázatot írnak ki a Visarion püspök, a Šumadijska, a Đorđe Jovanović és az Aleksandar Tišma utcák rekonstrukciójára – olvasható a 021.rs hírportálon.

Az említett munkálatokon kívül a Podbarán hamarosan megkezdődnek a Marko Miljanov utca felújítása, a versenypályázat elbírálása egy hónappal ezelőtt pozitívan végződött. Az előzőleg említett négy utcában a munkálatok öt hónapot vesznek igénybe, a Marko Miljanov utca felújítása pedig a tervek szerint nyolc hónapig tart majd. Ebből kifolyólag a Podbara városrészben az elkövetkező időszakban jelentős forgalomkorlátozásokra, és természetesen az ilyenkor elkerülhetetlen forgalmi dugókkal számolhatunk.