2024. április 19., péntek

Vállalkozói közösség épül Vajdaságban

Óbecsén szakmai napot tartottak a Prosperitati Alapítvány mentorprogramjának a keretében
A programban csaknem száz vállalkozás vesz részt Vajdaságban (Fotó: Fehér Rózsa)

A programban csaknem száz vállalkozás vesz részt Vajdaságban (Fotó: Fehér Rózsa)

Vajdasági vállalkozói mentorhálózatot szeretne kialakítani a Prosperitati Alapítvány – ezt a Kárpát-medencében egyedülálló mentorprogramot a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának a támogatásával, a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületének a közreműködésével és a Design Terminal szakmai felügyeletével valósítja meg az alapítvány. A vajdasági vállalkozók együttműködésének az erősítését célzó program ma érkezett óbecsei állomásához, ahol a Than Emlékházban egy egész napos képzésen a tapasztalt és sikeres vajdasági vállalkozások mentorjelöltjeit vértezték fel a Design Terminal szakemberei azokkal a készségekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a tudás és a tapasztalat megosztásával segíteni tudják majd a kezdő vállalkozásokat, azaz a program mentoráltjait. A szakmai nap leghangsúlyosabb része a mentorok és a mentoráltak ismerkedése volt.

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány igazgatója elmondta: olyan érték születik a program révén, ami a vajdasági vállalkozói közeget erősíti majd.

– A mentorjelöltként résztvevő közepes és nagyobb vállalkozókat arra készítjük fel, hogy segítsék a kisebb vállalkozásokat. Ez a társadalmi felelősségvállalást is építi, ami ugyancsak értéket teremt. Üzleti és baráti kapcsolatok alakulnak ki a vállalkozók között – ez történt a nagyvállalkozóinkkal is, akiknek egy része most mentorjelöltként vesz részt a programban, és azt szeretnénk, ha a mentoráltakkal is ez történne. Egy vállalkozói közösséget hozunk létre ezzel a programmal – mondta el Juhász Bálint.

A képzéseken csaknem 30 mentorjelölt és 60 mentorált vesz részt. A tervek szerint a programnak több ciklusa is lesz, a mostani februárban egy díjkiosztóval zárul majd.