2024. április 18., csütörtök

Együtt a közösségért

Korszerű ultrahangos készüléket kapott a szenttamási egészségház

Tekintettel arra, hogy a legfiatalabbak egészségének gondozása egyúttal országunk jövőjét is jelenti, a Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) a csecsemők és terhes nők vizsgálatához ultrahangkészüléket adományozott a szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségháznak. Az ötmillió dinár értékű korszerű felszerelés beszerzését az Együtt a közösségért elnevezésű társadalmi felelősségvállalási program részeként valósították meg, amelynek keretében az idén 20 szerbiai egészségügyi intézménynek 116,5 millió dinárt adományoznak.

Paraczky László felvétele

Paraczky László felvétele

Radivoj Paroški szenttamási polgármester kiemelte a NIS befektetésének fontosságát annak a környezetnek a fejlesztésében, amelyben működik, és reményét fejezte ki, hogy a vállalattal való együttműködés tovább erősödik.

− A NIS támogatásának köszönhetően sikerült bővíteni az egészségház korszerű műszaki felszereltségét, s ez mindeképpen hozzájárul az itt élő polgárok minőségibb egészségügyi védelemhez. A NIS mint társadalmilag felelős vállalat, az Egészségügyi Minisztérium és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően gazdagabbak lettünk a nőgyógyászati osztályon alkalmazható korszerű készülékkel – mondta a polgármester.

A Dr. Đorđe Bastić Egészségház nevében az ajándékot dr. Vlastimir Kladar, az intézmény igazgatója köszönte meg.

–  A korszerű készülék nagyban hozzájárul a gyors és pontos diagnosztikához, ugyanakkor az intézményben dolgozók számára is biztosítja a jobb munkafolyamatot – emelte ki az igazgató. Mint mondta, az intézmény az idén a szenttamási önkormányzattól 28 millió dinárt kapott, amelynek nagy részét ugyancsak korszerű felszerelés vásárlására fordították.

Dr. Biljan Elezović, a NIS képviselője, a vállalat közép-bánáti részlegének igazgatója kiemelte, a vállalat idei Együtt a közösségért programjának fő céja a legfiatalabbak egészségi állapotáról való gondoskodás.

− A vállalat tevékenysége szorosan kötődik a városhoz, amelynek vezetőségével kiváló partneri kapcsolatot építettünk ki, és erre büszkék vagyunk. A község további előrehaladása érdekében folytatjuk a befektetéseket – hangsúlyozta Elezović. Hozzátette, az utóbbi 11 évben, vagyis amióta létezik az Együtt a közösségért program, Szenttamáson 50 projektumot valósítottak meg mintegy 60 milliós befektetéssel.