2024. április 20., szombat

Színvonalas zene és közösségépítés

Ma este tartják a megújult House of the Tississippi Blues klub megnyitóját Zentán

Élőzenével és DJ-vel várja a vendégeket a megújult House of the Tississippi Blues klub a zentai Tisza-parton. A klubot működtető MUMUS eXperiment civil szervezet elnökségi tagja, Varga Róbert elmondta, hogy az elmúlt időszakot az épület alsó részének fölújítására szánták.

Kőműves Árpád, Kőműves Ágota és Boros Gyevi Endre a felújított Tississippi klubban (Fotó: Gruik Zsuzsa)

Kőműves Árpád, Kőműves Ágota és Boros Gyevi Endre a felújított Tississippi klubban (Fotó: Gruik Zsuzsa)

– Amellett, hogy mindent átfestettünk és felújítottuk a mosdókat, új a hangosítás, a színpadfedés és a színpadvilágítás is. Komfortos környezetet próbálunk teremteni azoknak a zenészeknek, akik majd itt játszanak. Nekünk fontos, hogy jól érezzék magukat, mert az a közönségnek is jó. A célunk az, hogy minőségi zenét hozzunk Zentára a fiataloknak, és hogy közösséget formáljunk – hangsúlyozta Varga Róbert, és hozzátette, hogy a klub várja a zenészeket, de másokat is befogad. A koncertek mellett tanulási lehetőséget is nyújtanak azoknak a fiataloknak, akik zenélni szeretnének. Amatőr zenekarok fellépéseit, vállalkozó szellemű alkotók felolvasóestjeit egyaránt támogatják.

Kőműves Ágota elnökségi tag a megnyitóról elmondta, hogy ma este kilenc órakor kezdődik, az élőzenét a Jazz & Roll zenekar fogja képviselni, a DJ pedig CigaretteMom lesz. Boros Gyevi Endre, a végrehajtó bizottság elnöke szerint a Tississippi egyedülállósága a klub barátságos, családias hangulatából fakad, ez az, ami leginkább megkülönbözteti más szórakozóhelyektől, hiszen bár élőzene máshol is van, ők azt tűzték ki célul, hogy megmutassák a fiataloknak, hogy a blues- és a rockzene is lehet színvonalas, és erre is lehet jót bulizni.