2024. április 20., szombat

Fucsovics feladással veszített

Habár nem játszott legjobb formájában, Fucsovics Márton Bécsben két szetten át méltó ellenfele volt a ranglistán 9. orosz Karen Hacsanovnak. A szünetben azután rosszullét kerülgette, orvost is hivatott, végül feladta az egyenlőtlenné alakult csatát. Ugyanott a rangadón az olasz Matteo Berrettini két rövidítésben verte a bolgár Grigor Dimitrovot, és még egy lépést tett az évzáró mestertorna irányában.

Bázelben ugyan a közönség 99 százalékét csak Roger Federer érdekli, aki második meccsét és könnyedén nyerte, volt azonban egy rangadó is Goffin és Čilić között. A horvát továbbra is képességei alatt játszik, és a belga így játékban maradt a mestertornáért. Az este a napi műsorzárón Filip Krajinović az olasz veterán Fabio Fogninit verte 2:0-ra.

Nina Stojanović izgalmas meccset játszott a poitiersi 2. fordulóban a fiatal francia Sara Čakarevićtyel. Az első játszmában egy brék döntött, a másodikban viszont a a francia 5:1-re húzott el, végül azonban a belgrádi tapasztalata határozta meg a továbbjutót. Stojanović két brékkel egyenlített, majd a rövidítésben fölényesen nyert, amivel a negyeddöntőben folytathatja, ami Isztambulban Olga Danilovićnak is sikerült.