2024. április 25., csütörtök
MOTOKROSSZ – FELSŐHEGY

Tökéletes verseny tökéletlen fogadtatással

Nagy sikerrel végződött a vasárnap Felsőhegyen megrendezett motokrosszverseny, amely egyébként vajdasági kupaverseny volt. A tökéletes időben megtartott látványos rendezvényen 40 induló lépett fel, s az is megszívlelendő, hogy mintegy 700 néző volt kíváncsi a kétkerekűek megmérettetésére, tehát kivételesen jól szervezett esemény volt a hétvégi, különös tekintettel arra, hogy a Zenta melletti faluban néhány sakkversenyen és egy kis birkózáson kívül halott a sportélet. Kár azonban, hogy ennek nem mindenki örül, mert a szervezők elmondása szerint egyesek azért fenyegetőztek, mert hangosak a motorok, és porol a pálya, a pályához vezető megépített vashídat napokon belül megrongálták, és újra kellett heggeszteni, a verseny után pedig ellopták a jegyszedők asztalát, padját és italát (az éber rendőrségünknek köszönhetően keddre már meg is volt a tettes).

A helyieknek jól el kellene gondolkodniuk mindezen, mi viszont maradjunk a sportnál: a sportág szerelmesei nyilván arra is kívácsiak voltak, hogy térségünk egyik legjobb motorosának, a zentai Váradi Alexnek hogyan sikerül a visszatérés. Alex egészségügyi gondok miatt (magyarán: „szétrázta” a motor!) hat évig nem versenyezett, de örömmel jelentjük, hogy minden a régi, hiszen a sokszoros országos bajnok az MXB és a profik legmagasabb kategóriájában (MX1), a 450 köbös versenyben is nyerni tudott, így ezúttal is ő vitte el a pálmát. Rajta kívül kitűnően szerepelt még az oromi Cseszkó Márk, aki egy arannyal és egy ezüsttel zárt (MX2, MXB), a fiatal ómoravicai Vígh Dávid élete második versenyén állhatott fel a dobogó második fokára (MX85), az amatőröknél a zentai Simon Attila életében először nyert érmet az amatőrök mezőnyében (bronz), s külön kiemelendő, hogy a reményfutamnak nevezett, de nagyon nehéz versenyben jól ismert arcot láthattunk a dobogó legmagasabb fokán, Šefer Aleksandart, a kiváló zentai birkózót.

Kategóriánkénti győztesek, MX85: Feđa Kuzman. Amatőrök: Szabados Roland. MX3: Lang Viktor. MXB: Váradi Alex. MX2 (250 kcm): Cseszkó Márk. MX1 (450 kcm): Váradi Alex. Reményfutam (összkategória): Šefer Aleksandar.

Focistából motokrosszbajnok

Három hete Topolyán befejeződött a szerb motokrosszbajnokság 2019-es évada, amely összesen kilenc futamból állt. Az MXB kategóriában az országos bajnoki címet az MX 024 nevű csapat tagja, a fent említett Cseszkó Márk szerezte meg, aki a bajnokság során hat első és három második helyet szerzett. A 19 éves versenyző sportpályafutását labdarúgóként kezdte az oromi Šampion pionírcsapatában, majd váltott, és azt a sportágat választotta, melyben édesapja, Cseszkó Zoltán is jeleskedett egykor. A szerb szövetség szabályzata szerint egyébként Márk a következő idényben már nem indulhat az MXB kategóriában, csak az I. osztályban, az MX1 és az MX2 kategóriában.