2024. április 23., kedd

Hegedűvel a szívekig

Mága Zoltán jótékonysági koncertjének hetvenedik állomása Belgrád volt

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész 100 templomi jótékonysági koncertjének hetvenedik állomása Belgrád volt, ahol telt házzal fogadta őt és kísérő zenekarát, a Gypsy Virtuózokat a közönség. A repertoárjukban felcsendült többek között Johannes Brahms I. magyar tánca, vagy Liszt Ferenc II. Magyar rapszódiája, a csárdás ritmusa, valamint Vadász Károly cimbalomművész játéka teljesen elkápráztatta a belgrádiakat, vastapssal hálálták meg a koncertet, amit Belgrádban a belvárosi Szent Péter apostol jezsuita templomban tartottak meg.

Mága Zoltán a koncertet követően kiemelte, örül annak, hogy eljöhetett Belgrádba, ahol még kisgyermekkorában járt utoljára, és egy szavai szerint fantasztikus közönség előtt játszhatott. A 20 állomásból álló vajdasági körút védnöke Pásztor István, a VMSZ elnöke, a művész ezért, valamint mindazért, amit a vajdasági magyarságért tesz,  köszönetet mondott neki. A hegedűművész köszönetet mondott a magyar kormánynak is, hiszen mint mondta, s jótékonysági koncertre az ő támogatásuk nélkül nem kerülhetett volna sor. Hangsúlyozta, a magyar kormány kiemelten támogatja a magyar kultúrát és a határon túli magyarságot. A vajdasági magyarság, csakúgy mint az erdélyi magyarság sorsát is a szívén viseli.

A koncert után a közönségből mindenki ajándékba kapta Mága Zoltán legújabb CD-jét, valamint Pásztor István támogatásával 100 belépőjegyet ajánlott fel a fővárosiaknak a budapesti újévi koncertjére.