2024. április 23., kedd
ZENTAGUNARAS

Hagyományápoló kukoricatörés

A verseny eredményei

A zentagunarasi Mag Hagyományápolók Egyesületének 10. hagyományos kukoricatörés elnevezésű rendezvényén 20 helyi-, és környékbeli, szabadkai, zentai és a bánáti Feketetóról érkezett csapat vetette bele magát a sorok közé.

A győztes csapatok a szervezőkkel és Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettessel (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A győztes csapatok a szervezőkkel és Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettessel (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Az idei győztes a helyiekből álló 5-ös számú csapat lett, 2. helyezett a szabadkai Dužijanca nevet viselő csapat, a 3. helyezett pedig a 6-os számmal, a Vöröskereszt helyi aktivistáiból álló munkaközösség lett. A verseny különdíját az általános iskola első osztályos diákok szülei alkotta 12-es számú csapat, illetve a gyerekek érdemelték ki. A hagyományos reggeli terítékek legszebbje és legkorhűbbje a Vöröskereszt aktivistáinak ízléses munkája lett. A kukoricás ügyességi játékokat – egyebek mellett a csutkavárépítést, a morzsolást és csődobálást – Feketetó csapata nyerte meg, másodikak lettek a Jóbarátok, az idei harmadik helyezett pedig a szabakdkai Dužijanca csapata lett. A bográcsfőző standok melletti dekoráció nyertese az Armida Nőszervezet kukoricacsodája lett, a 2. Az öreg kakas és a tyúkok gazdagon díszített kirakata, a 3. díjat pedig a Jóbarátok vehették át. A bográcsétkek közül a nyertes BabAnti csapata lett. A 10. jubileumi hagyományos kukoricatörést a Csantavéri Galamb és Kisállattenyésztők Klubja postásgalambok röptetésével tette ünnepélyesebbé. A szervezők köszönőoklevéllel fejezték ki hálájukat a rendezvény támogatóinak, a Magyar Nemzeti Tanácsnak, Topolya községnek, Zentagunaras helyi közösségének, továbbá több társadalmi szervezetnek, valamint a helyi-, topolyai és más környékbeli magánvállalatoknak.