2024. április 24., szerda

Rossz hír a fiataloknak

Andy Murray ismét a figyelem középpontjában (Fotó: Beta/AP)

Andy Murray ismét a figyelem középpontjában (Fotó: Beta/AP)

A tenisz feltörőben levő korosztálya számára aligha számít jó hírnek, hogy a volt világelső Andy Murray a műtét miatti hosszú kényszerszünet után meglehetősen gyorsan formába lendült, és vasárnap Antwerpenben elnyerte pályafutása 46. ATP-serlegét. A fiataloknak tehát jövőre nemcsak a nagy hármassal kell megvívni, hanem az elit csoport negyedik tagjával is. A skót, aki 116-ot javítva feltört a ranglista 127. helyére, 2017 kora tavasza óta nem nyert tornát, amikor Dubajban volt sikeres.

A nagyok közül e héten Roger Federer szülővárosában kísérli meg, hogy tizedszer is tornagyőztes legyen. A svájci veterán Bázelban a német Peter Gojowczykkal kezd, fő riválisai pedig Cicipasz, A. Zverev, Goffin és Wawrinka lehetnének.

Bécsben a táblára jutott Fucsovics Márton az olasz Lorenzo Sonegoval kezd, akit az idén Münchenben legyőzött. A továbbjutó ellenfele a 2. fordulóban a HacsanovHurkacz meccs győztese lesz. A torna első kiemeltje az osztrák Dominic Thiem, aki a rangadón a francia veterán Jo-Wilfried Tsongával kezd.

A kínai Dzsuhajban 12 fős mezőnnyel ma kezdődik a kis mestertornának is nevezett Elite Trophy torna, amelynek első szakaszában hármas, virágnevű csoportokban folyik a küzdelem. Az Azálea-csoportban Kiki Bertens, Donna Vekić és Dajana Jasztremszka, a Kamélia-csoportban Sofia Kenin, Alison Riske és Karolina Muchová, az Orchidea-csoportban Szajszaj Dzseng, Petra Martić és Madison Keys, a Rózsa-csoportban pedig Arina Szabalenka, Elise Mertens és Maria Szakari szerepelnek.

A múlt heti WTA-tornák befejeztével véglegessé vált a kínai Sendzsenben vasárnap kezdődő évzáró női mestertorna mezőnye is. Az idén Asleigh Barty, KarolinaPlišková, Naomi Oszaka, Simona Halep, Bianca Andreescu, Petra Kvitová, Belinda Benčičés Elina Szvitolina játszanak az egykor világbajnokinak is nevezett címért.