2024. április 23., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Londonban a Zvezda

A nagy győzelmi szériát futó Zvezda képes lehet a meglepetésre a rossz formában lévő Tottenham otthonában (Fotó: Beta)

A nagy győzelmi szériát futó Zvezda képes lehet a meglepetésre a rossz formában lévő Tottenham otthonában (Fotó: Beta)

A Tottenham vendégeként lép pályára ma este (21 óra) a Crvena zvezda a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. Vladan Milojević együttese, amely az előző körben emlékezetes fordítás után, két hajrá-góllal verte az Olimpiakoszt (3:1), a C csoport második helyéről várja az összecsapást, amelynek egyértelműen az angol gárda az esélyese. Így van ez annak ellenére, hogy a Spurs hónapok óta nem találja formáját: a BL-ben görögországi 2:2 után hazai pályán hatalmas pofont kaptak a Bayerntől (2:7), a Premier League-ben pedig 9 meccsből halvány 12 pontot szerzett, és csak három mérkőzést nyert meg. A Zvezda ezzel szemben szárnyal: a Partizan 2:0-ra verte a Szuperligában egy hónapja, ám azóta hat meccses győzelmi sorozatot fut 21:4-es gólaránnyal. Épp ezért Londonban a meglepetés-pontszerzés is benne lehet a pakliban, ami azt jelentené, hogy a csoportkör féltávjánál továbbjutó helyen áll(na) a csapat.

Milojević edző szerint a Tottenham rossz formája ellenére rendkívül veszélyes lesz. „Attól függetlenül, hogy a Bayerntől 7:2-re kaptak ki, még mindig egy fantasztikus, erős és kiegyensúlyozott csapatról beszélünk. Talán épp rossz napot fogtak ki, de ez nem vonja kétségbe a minőségüket” – méltatta az ellenfelet a tréner, aki azonban nem maradt győzelmi remény nélkül. Korábban ugyanis Hugo Lloris, a Spurs kapusa azt mondta, hat pontot terveznek a csoportkörben a Zvezda ellen, amire Milojević csak annyit jegyzett meg: Ők terveznek, Isten dönt.

A kvartett másik meccsén a listavezető Bayern az Olimpiakosz vendége lesz Pireuszban.

A játéknap sorsolása úgy hozta, hogy egyik csoportban sem rendeznek különösen nagyobb rangadót. Az A kvartettben a hibátlan PSG Brugge-be utazik, a Real Madridnak pedig a hazai, belgák elleni döntetlen után kötelező a győzelem a Galatasaray otthonában. A C csoportban az éllovas Manchester City toronymagas favorit a sereghajtó, pont nélkül álló Atalanta ellen, a Sahtar és a zágrábi Dinamo összecsapása ellenben igazi ki-ki meccs, aminek a továbbjutásra nézve is nagy jelentősége lehet. A D csoportban a Juventus nagy esélyes a moszkvai Lokomotiv ellen, ahogy az Atlético is a Leverkusen ellen – igaz, mindkét párharcban ott lehet a meglepetés esélye.