2024. április 24., szerda
BIRKÓZÁS – MAGYARKANIZSA

A térség legnagyobb tornája

A jubiláris 10. Csaba Ferenc Emlékversenyen idén 307 birkózó lépett fel

Mint ahogy az lenni szokott, a meghívott csapatok közül az utolsó napokban némelyik mindig lemondja a részvételt, s így történt ez a szombaton megrendezett Csaba Ferenc Emlékversenyen is, de a jubiláris 10. torna ezúttal is a legnépesebb ilyen esemény lett az országban (és a térségben), hiszen a meghívott 15 ország kéviselői közül 14 mégis ott volt, 47 klub összesen 307 gyereket léptetett fel a fürdő sportcsarnokában, ahol reggeltől estélig gyűrték egymást a gyerekek. Az érmeket Magyarkanizsa egyetlen olimpikonának a fia és a lánya, Roland és Lívia adták át, a legjobb hazai versenyzőnek pedig a helyi Lengyel Kevint kiáltották ki (U13, 36 kg, 16 induló). A külföldiek közül a bocsai Véber Patrik bizonyult a legjobbnak (U15, 62 kg, 16 induló), a legfiatalabb (U11) korcsoportban pedig a szintén kanizsai Újhelyi Balázs mutatott a legtöbbet, aki a 35 kg-os súlycsoportban (15 induló) végzett a dobogó legmagasabb helyén.

A tornát Fejsztámer Róbert polgármester nyitotta meg, Rekecki Rudolf, a Potisje elnöke pedig diplomát adományozott a klub legújabb nemzetközi érmesének, Fábián Annának, aki a Balkán-bajnokságon nyert ezüstérmet, s nem egész két hét múlva a Budapesten esedékes U23-as világbajnokságon is fellép. Bálint Zoltán, a hamarosan már épülő Birkózó Akadémia ügyvezetője büszke erre az emléktornára, s a következőket nyilatkozta:

A szövetségnek nagyon fontos, hogy klubjaink egészséges alapokon működjenek, s az edzéseken, valamint a versenyeken kívül olyan nemzetközi kapcsolatokat ápoljanak, amelyek az itteni fiatal birkózóknak lehetőséget adnak ahhoz, hogy követhessék a szomszédos országok konkurenciáját. A 14 országból érkezett vendégeink száma azt bizonyítja, hogy ezek az emberek felismerték, a kanizsai klub munkájában van folytonosság, a szervezés mindig tökéletes, s ezért szeretnek ide járni vendégeinkmondta Bálint, hozzátéve, a vajdasági és a szerbiai szövetség a serlegek és érmek biztosításával, valamint a bírók és jegyzőkönyvvezetők költségeinek a megtérítésével tudja segíteni azokat a közegeket, amelyek nem dúskálnak az anyagiakban.