2024. április 25., csütörtök

Vasárnap helyi közösségi választások

Vasárnap (október 20-án) helyi közösségi választásokat tartanak Óbecse község területén, mégpedig az óbecsei, a péterrévei, a bácsföldvári és dreai helyi közösségekben. A szavazók reggel 7 és 20 óra között adhatják le voksaikat az egyéni jelöltekre.

Molnár Viktor, a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei községi szervezetének az elnöke érdeklődésünkre elmondta: a helyi közösségi választásokon azért fontos a részvétel, mert az azokon megválasztott jelöltek rátermettségétől, munkájától függ az, hogy a helyi prioritásokat ne központilag határozzák meg, hanem a helyi lakosok igényeinek megfelelően történjenek a fejlesztések.

– A Vajdasági Magyar Szövetség a helyi közösségi választásokon minden településen azokat az egyéni jelölteket támogatja, akik eddig is aktívan részt vettek a közösség életében, ismerik a helyiek problémáit és képviselik az érdekeiket. A VMSZ eddig is a közösség érdekeit képviselve politizált, és csakis a polgárokkal közösen tudunk eredményeket megvalósítani – tette hozzá Molnár Viktor.