2024. április 19., péntek

Újabb parkoló Bácsfeketehegyen

A helyi közösség több új parkolót létesített – Folyamatban van az ökokút teljes felújítása

A bácsfeketehegyi helyi közösségben az idén három új parkoló épült: egy a Kultúrotthonnál, egy a helyi közösségnél és egy az óvoda előtt. Ez irányú törekvései azonban nem értek véget, ugyanis a héten újabbat alakítottak ki a református templom előtt. Bojtos Béla, a helyi közösség tanácsának elnöke arról számolt be lapunknak, hogy az egyre több jármű indokolja az új parkolók létesítését.

– A helyi közösség tanácsa olyan döntést hozott, hogy az idén a parkolókat kell kicsit rendbe hozni, valamint újakat építeni. Erre azért van szükség, mert egyre több jármű van a faluban, és nincs hol parkolni. Az óvoda előtti parkoló megépítése után következett a református templom előtti. Itt már volt egy parkoló, és ez lett kibővítve. Így már nemcsak a templomba járóknak van lehetőségük parkolni, hanem azok a szülők is igénybe vehetik, akik az óvodába viszik a gyermeküket. Úgy gondolom, ez  nagyon jó helyszínválasztás volt, nem zavarja a közlekedést, viszont igen frekventált helyen van. Elmondható, hogy valós igény volt rá – mondta el Bojtos, majd arról is szólt, hogy az új parkoló is zúzott köves, akárcsak az óvoda előtti. A terhelés nem indokolja a betonparkolót, és ezt könnyű javítani új zúzottkő-réteggel – fogalmazott.

A nyár folyamán Bácsfeketehegyen komoly gondot okozott az ökokút működtetése, így gyakran előfordult, hogy nem volt víz, vagy nem volt jó a minősége. Ezért a helyi közösség úgy döntött, hogy állja a teljes felújítását – tudtuk meg a tanácselnöktől.

– A helyi közösség a felügyelőséggel együttműködve finanszírozza az ökokút teljes felújítását. A kút létesítése óta rendszeresen cseréltük a szűrőket, viszont eljött annak az ideje, hogy mélyrehatóbb nagyjavítást végezzünk rajta. Erre nagy szükség volt, mert az emberek szívesen visznek innen vizet, amely általában jó minőségű. Sokan panaszkodtak, amikor nem működött, ezért döntöttünk a felújítás mellett. A munkálatok folyamatban vannak, és ha befejeződnek, a bácsfeketehegyiek ismét egy jó ideig minőségi vizet fogyaszthatnak az ökokútról – fogalmazott Bojtos.

A tervek kapcsán a tanácselnök végezetül arról is beszámolt, hogy a jövő évet a kioszkok mögötti rész rendbetételével szeretnék kezdeni. Ez jelenleg elég elhanyagolt állapotban van, és azt szeretnék elérni, hogy ne a falu szégyene, hanem a dísze legyen a terület.