2024. április 20., szombat

A középfutamokkal és a döntőkkel folytatódik ma a Nemzeti Vágta

Az egyes versenyszámok középfutamaival, lovas bemutatókkal, felvonulásokkal, valamint a döntőkkel folytatódik ma a 12. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén, a Millenniumi emlékmű körül felépített speciális versenypályán.

A 10. Nemzeti Vágta

A 10. Nemzeti Vágta

Vasárnap megrendezik a középfutamokat, majd a nemzetközi futam elődöntőit, továbbá a kocsitoló verseny és a magasugrató verseny döntőjét. A nemzetközi futamon idén Suriname, Csehország, Mongólia, Ausztria, Románia, Szlovákia, Törökország, Szlovénia, az Egyesült Királyság, Kína és Szerbia lovasával méri össze magát a magyar versenyző, Suták Csenge.
A programot többek között csikós és puszta ötös bemutató, 1848-as csatajelenet, lovas íjászok bemutatója és a Győri Ördöglovasok produkciója színesíti.
A kishuszár vágta és a fogatvágta döntője után történelmi lovas felvonulást követhet figyelemmel a közönség. Majd a nemzetközi futam és a 2019-as Nemzeti Vágta döntője zárja a versenysorozatot.
A Nemzeti Vágta részletes programja és további információk a www.vagta.hu oldalon olvashatók. A döntőt vasárnap délután a Duna Televízió közvetíti.