2024. április 20., szombat

Vendégségben Szegeden

A szegedi Nyugdíjas Létért Egyesület vendége volt a zentagunarasi nők csoportja és a tornyosi Ady Endre ME

A közelmúltban gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki a Zentagunarasi Nők Egyesülete és a Róna Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület a szegedi L.É.T. Egyesülettel.

A szegedi találkozón készült csoportkép (Kiss Zoltán felvétele)

A szegedi találkozón készült csoportkép (Kiss Zoltán felvétele)

– Már néhány éve tart a kapcsolatunk a szegediekkel. Az idén először  áprilisban voltunk náluk, és október 12-én voltunk újra a szegedi L.É.T. Egyesület vendégei – tudtuk meg Rada Róberttól, a Róna egyesület képviselőjétől. – Ezúttal tömegesebb volt a csapat, hiszen rajtunk kívül a Zentagunarasi Nők Egyesületét képviseltette a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület asszonykórusa és tamburazenekara is. Valójában három csoportot küldtünk át Szegedre. Az ottani L.É.T. Egyesület meghívására utaztunk hozzájuk. Ez a gálaműsor a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósulhatott meg, amit hálásan köszönünk nekik. Ezek a találkozók mindig nagyon jó, baráti hangulatban telnek. Elsősorban a nyugdíjasok találkoznak, ismerkednek, társalognak egymással.

A szegedi találkozón a zentagunarasi és a tornyosi vendégek mellett képviseltette magát a csányteleki, a domaszéki, a felsőszentiváni, a kecskési, az ópusztaszeri, a szatymazi, a szentmihályi és természetesen a vendéglátó szegedi nyugdíjas csoport. A Nyugdíjas Létért Egyesület elnök asszonya, Molnár Józsefné – Terike a következőket nyilatkozta lapunknak:

– A Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása, rövidebben a L.É.T. Egyesület Tarjánban, a Felsővárosban jött létre. Megálmodója Kothencz János önkormányzati képviselő. Az utóbbi időben annyira megnövekedett egyesületünkben a nyugdíjasok létszáma, hogy úgy döntöttünk, a jövőben külön csoportban tevékenykedünk tovább, így megalakítottuk a Nyugdíjas Létért Egyesületet. Kapcsolatunk a zentagunarasiakkal már néhány éve tart, és azóta aktívan ápoljuk ezt az együttműködést. Már többször voltunk mi is az ő vendégük, és nagyon jól éreztük magunkat náluk, illetve már ők is több alkalommal jártak minálunk. Örülünk neki, hogy a tornyosi művelődési egyesület is eljött most velünk, és köszönjük nekik is a színvonalas műsorszámot.