2024. április 25., csütörtök

Videón a szabadkai fegyveres rablás

Mint arról korábban hírt adtunk lapunk hasábjain, szerdán fegyveres rablás történt Szabadkán. Az elkövető reggel kilenc óra előtt megtámadta a központban lévő Postai Takarékbank biztonsági őrét, és elvette a nála lévő zsákot, amelyben nem hivatalos értesüléseink szerint egymillió eurónak megfelelő összeg volt. Az elkövető a pénzzel együtt az ott várakozó olasz rendszámú autóba ült, és gyorsan távozott a helyszínről. A rendőrség egységei elvégezték a helyszínelést, és nagy erővel megkezdték a nyomozást.

Az utcában több bank, fogadóiroda és ékszerészüzlet is működik, és ennek köszönhetően a Postai Takarékbank körül több térfigyelő kamera is van, amelyek rögzíthették az eseményeket. Mint kiderült, van olyan felvétel, amely teljes egészében rögzítette a rablást, és ami megkönnyítheti a rendőrök dolgát. Az egyik biztonsági kamera felvétele nyilvánosságra került. A videón jól látszik, hogy az elkövető kiszáll egy ott parkoló sötét színű autóból, és a pénzszállítást végző cég munkatársai közé szalad, miközben a kezében tartott, feltehetően könnygázt tartalmazó spray-vel lefújja azokat. A biztonsági őrök egyike megragadta a pénzzel teli zsákot, és befutott vele az épületbe. A sötét ruhába öltözött álarcos férfi követte, és néhány pillanat múlva a zsákkal jött ki az épületből, majd beszállt az ott várakozó autóba, és távozott a helyszínről. Mint kiderült, a helybeli Parking Kommunális Közvállalat egyik parkolóőre is lefényképezte a járművet.

A rendőrség egységei gyorsan a helyszínre siettek, és azonnal megindult a nyomozás az elkövetők után. A város több pontján, különösen a településről kifelé vezető utakon több járőr teljesített szolgálatot. A belügyi szervek arra kérik a polgárokat, ha szemtanúi voltak az esetnek, vagy valamilyen információval rendelkeznek azzal kapcsolatban, jelentkezzenek a rendőrségen személyesen vagy a 192-es telefonszámon.