2024. április 19., péntek

Terepfutás és teljesítménytúra Szabadkán

Szabadkán a Makkhetes helyi közösség, a Poželi želju Természetjáró Egyesület, valamint a Tron Atlétikai és Szabadidősportklub szervezésében november 24-én tartják meg a hatodik Mihajlo Kampoš Emléktúrát. A rendezvényre mindazok jelentkezését várják, akik szeretik a természetet és a túrázást, illetve a futást, vagy csak egyszerűen egy hosszabb sétát tennének a Szabadkai Homokvidék Tájvédelmi Területen.

A rendezvény keretein belül négy futamot szerveznek, az érdeklődők két futószám, illetve két túrázó (trekking) szám között választhatnak, attól függően, hogy a 12 vagy a 24 kilométeres távon szeretnék-e megmérettetni magukat. A rendezvény 7.30-kor a teljesítménytúrára való nevezéssel kezdődik. A futamok rajtja és a cél egyaránt a Makkhetes helyi közösség udvarában lesz, a Majsai út 362-es szám alatt. A gyalogtúra, vagyis a Su Trek résztvevői 9.30-kor rajtolnak, a futószámok, vagyis a Su Trail rajtjára pedig 11.15-kor kerül sor. A futamok útvonala a már említett tájvédelmi terület erdősített területén található, és kevés kivételtől eltekintve homokos terepet foglal magába. A 24 kilométeres táv útvonalát kék, míg a 12 kilométeres táv útvonalát piros szalagok jelölik. A 24 kilométeres Su Trek szintideje 7 óra. Az ünnepélyes eredményhirdetés 14 órakor lesz. A szervezők a rendezvény ideje alatt megfelelő egészségügyi felügyeletet biztosítanak, ugyanakkor a 24 kilométeres távon három frissítőpont várja a résztvevőket. A rendezvényen hangsúlyos szerepet kap a környezetvédelem is, éppen ezért a szemetelés automatikus diszkvalifikációt von maga után.

Jelentkezni az esemény hivatalos weboldalán lehet a https://sutrektrail.net címen november 15-éig. Ezt követően helyszíni nevezésre is van lehetőség, viszont ilyen esetekben a szervezők nem tudják garantálni a jelentkezőknek, hogy biztosítani tudnak számukra ebédet, pólót és befutóérmet. Az érdeklődők a futamoktól függetlenül négy csomag között választhatnak. A nevezés a csomagok tartalmától függően 300–1000 dinárba kerül.

Bővebb információ a már említett weboldalon, valamint az esemény Facebook-oldalán kapható.