2024. április 19., péntek

Fegyveres rablás Szabadka központjában

Szerdán kilenc óra előtt fegyveres rablás történt Szabadkán a Postai Takarékbank Dimitrije Tucović utcai fiókintézetében. A Szerbiai Rádió és Televízió információi szerint az elkövető, egy maszkos férfi, egymillió eurónak megfelelő összeget rabolt el, majd külföldi rendszámú autóval távozott a helyszínről. A rendőrség egységei elvégezték a helyszínelést, és nagy erővel megkezdték a nyomozást.

Nem hivatalos értesüléseink szerint a bűncselekmény nem sokkal kilenc óra előtt történt. Az utca ilyenkor forgalmasnak tekinthető, hiszen a legtöbb üzlet, bank, ékszerészüzlet ebben az időszakban nyit. A rablás elkövetője a Postai Takarékbank előtt fegyverrel fenyegette meg a biztonsági őrt, akinél egy pénzzel teli zsák volt. A zsákban lévő pénzösszegről egyelőre csak találgatások láttak napvilágot, azonban a legtöbb híradásban egymillió euró körüli összegről számoltak be. A rabló a zsákkal a kezében a levegőbe lőtt, és egy közelben várakozó autóba ült, amelyet a tettestársa vezetett, és sietve távoztak a helyszínről. Az RTS tudósítása szerint a jármű olasz rendszámú.

A rendőrség egységei csakhamar a helyszínre siettek, és a szemtanúk beszámolója alapján megkezdték a tettesek utáni nyomozást. A rendőrség illetékes szervei a Szabadkai Felső Ügyészség ügyészével fél tíz körül kezdték meg a helyszínelést, aminek idejére lezárták az utca egy részét.

A subotica.com internetes hírportál tudósítása kitér arra, hogy az utcában számos térfigyelő kamera működik, ami megkönnyítheti a tettesek személyazonosságának kiderítését. Emellett arról is hírt adtak, hogy a Parking Kommunális Közvállalat egyik parkolóőre lefényképezte az elkövetők járművét, mivel nem tudta leellenőrizni, hogy a jármű vezetője befizette-e a parkolódíjat.

A bűntény során nem történt személyi sérülés.

Az esettel kapcsolatban a Postai Takarékbank egy közleményt adott ki, amelyben többek között arra is kitérnek, hogy a bank a lehetőségeihez mérten minden támogatást megad a nyomozóhatóságoknak annak érdekében, hogy a bűntény részleteire minél hamarabb fény derüljön.