2024. április 25., csütörtök

Óbecsén barkácsolt a HelloWood

A külhoni magyar gyerekek éve keretében ma a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai tanulósarkot készítettek

A 2019-es évet a külhoni magyar gyerekek évének nyilvánította a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a program Kárpát-medencei körútjának egyik állomása pedig az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola volt, ahol ma egy csapat diák a magyarországi HelloWood Kreatív Építész- és Designstúdió alkotócsapatával együtt egy beltérre szánt faasztalt és padokat állított össze és festett le. A bútorokból egy tanulósarok lesz a könyvtár előcsarnokában, ahol a tanulók társaloghatnak vagy leckét készíthetnek.

A diákok fúrni, faragni is tanultak (Fotó: Fehér Rózsa)

A diákok fúrni, faragni is tanultak (Fotó: Fehér Rózsa)

Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács végrehajtó bizottságának az elnöke kiemelte, hogy a rendhagyó csapatmunka lényege a közös gondolkodás és az alkotás örömének a felfedezése.

– A gyerekek együtt hoznak létre valami újat és maradandót, ami a jövőben közösségi célokat fog szolgálni. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy épp azért becsülik meg nagyon és vigyáznak ezekre a bútorokra, mert a saját kezük munkája van benne – mondta az MNT végrehajtó bizottságának az elnöke.

Jerasz Anikó szerint az ilyen rendezvények célja az is, hogy a gyerekekben növelje a csapatszellemet, az együttgondolkodást és az együttműködést.

– A Petőfi Sándor Általános Iskola munkaközössége, a diákok és a szüleik e téren már bizonyítottak, hiszen nagy és eredményes harcot vívtak nemrégiben az iskola megmaradásáért – mondta Jerasz Anikó.

Balog Virág Zsolt iskolaigazgató elmondta: mivel az iskolában egy kísérleti program keretében elindult az egész napos oktatás és a tehetséggondozás, nagy hasznát veszik majd ezeknek a bútoroknak.

– A gyerekek a közös munkára felkészítő csapatépítő játékokat is nagyon élvezték, ezért úgy gondolom, hogy nemcsak saját készítésű bútorokat, hanem egy maradandó élményt is kaptak ma a HelloWood csapatától – jelentette ki az igazgató.

A HelloWood csapata most harmadik alkalommal látogatott el Vajdaságba, tavaly a külhoni magyar családok éve programsorozat keretében Muzslyán és Tiszaszentmiklóson járt. A HelloWood Program 2018-ban indult azzal a céllal, hogy a közös építésen, alkotáson, barkácsoláson keresztül erősítse a közösséghez tartozás élményét, s ezáltal magát a közösséget.