2024. március 29., péntek

A horgosi nők érdekében fogtak össze

Előszületésnap és jótékonysági bál volt Magyarkanizsán

A Nemzetközi Soroptimist Klubról egyre többet lehet hallani olyan tekintetben, hogy rendre szervezi jótékonysági akcióit, egyre többet Magyarkanizsa községben is, amióta az elnök asszonyuk innen került ki.

Nemzetközi Soroptimist Klub (Puskás Károly felvétele)

Nemzetközi Soroptimist Klub (Puskás Károly felvétele)

Kiss Zenóbia, a klub jelenlegi elnöke azt a mottót tekinti sajátjának, hogy jót tenni jó, és ezért tesz is. A nőket tömörítő egyesület elsődleges célja, hogy önzetlenül segítsen a gyermekeken, nőkön és persze a rászorulókon. Éppen ezért minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy a jótékonysági akciókba minél több személyt bekapcsoljanak. Így történt ez a Magyarkanizsán megtartott jótékonysági bálban is a hétvégén, ugyanis a belépőkből és Vajdasági Képzőművészeti Kör által felajánlott, áruba bocsátott képek eladásából befolyt összeget a horgosi egészségügyi rendelő fejlesztésére fordítják. Több magánvállalkozó is támogatta az eseményt, mely kiváló hangulatban zajlott, és elsődlegesen a jótékonyság jegyében.

– Általában az utunkba sodorja a sors azokat az embereket, akik segíteni akarnak, sőt a tapasztalat azt mutatja, ha valamibe belefogunk a jó ügy érdekében, sokan csatlakoznak is. Egy év alatt, amióta az elnöki tisztséget töltöm be, szerveztünk karácsonyi koncertet, amelynek a bevételéből 160 különleges bánásmódot igénylő gyermek részére tudtunk csomagot osztani Magyarkanizsán. Szabadkán az olasz kultúrközpont közreműködésével a Žarko Zrenjanin iskola csendszobájának klímaberendezését biztosítottuk, a könyvbemutatók bevételéből a magyarkanizsai egészségház gyermekrendelőjét bővítettük, az oromi akciónk során összegyűlt összegből az iskolának vízszűrőt ajándékoztunk. Feltett szándékunk, hogy Észak-Bácskában minden településre eljusson a segítségünk. Az októberi akciónkat most Magyarkanizsán szerveztük, a jótékonysági bál bevételét és a festmények eladásából származó összeget arra fordítjuk, hogy a horgosi egészségügyi rendelőben végre meg lehessen valósítani a nőgyógyászati ellátást heti egy alkalommal. Azért is van erre égető szükség, mert nehézséget okoz a Magyarkanizsára való utazás. Az összefogásnak hála mintegy százötvenezer dinár gyűlt össze – mondta elégedetten Zenóbia.

A jótékonysági bál egyúttal előszülinapi buli is volt, amelyen a klub ötödik évfordulóját is megünnepelték és új tagokat is felvettek, így összesen hat hölggyel bővült a tagság.