2024. március 29., péntek

Bicajozás sisakban

Minden Magyarkanizsa községbeli elsős biciklis sisakot kapott ajándékba

Kedden délelőtt a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola elsőseinek osztották ki az ajándék biciklis sisakokat.

A Zmaj iskolában kedden tartották meg az előadást, és akkor vették át a gyerekek a sisakokat (Puskás Károly felvétele)

A Zmaj iskolában kedden tartották meg az előadást, és akkor vették át a gyerekek a sisakokat (Puskás Károly felvétele)

Az akciót az önkormányzat szervezte, karöltve a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Ügynökséggel. Mielőtt még a kisiskolások hozzájuthattak volna az ajándékhoz, mely mellé egy könyv is járt a helyes közlekedésről, egy előadást is meg kellett hallgatniuk. A helyi rendőrállomás munkatársa vetítéssel egybekötött, interaktív előadást tartott nekik, amelyet a gyerekek szemmel láthatóan nagyon élveztek, ugyanis aktívan részt vettek a beszélgetésben, felszabadultan és érdeklődően, köszönhetően a gyerekek nyelvén előadott, nagyon hasznos tudásgyarapító előadásnak és a szakember felkészültségének.

A község közlekedésbiztonsági bizottságának titkára, Bajtai Balázs, aki szintén jelen volt az eseményen, elmondta, hogy a község mind a tizenhárom településének elsősei, összesen 176-an, részesülnek az ajándékból.

– Ez az akció a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Ügynökség kezdeményezésére jött létre négy évvel ezelőtt, mi pedig az idén harmadik éve, hogy bekapcsolódunk. Lényege, hogy az elsős gyerekeket meglátogassuk az egész községben, és felhívjuk a figyelmüket arra, hogy mennyire fontos odafigyelni a közlekedés biztonságosságára a saját érdekükben is. Segítségünkre van a rendőrállomás közlekedési rendőre is, aki egy-egy esetben szemlélteti a gyerekeknek a megfelelő eljárást. Magyarkanizsa község Közlekedési Bizottságának pedig van egy kis költségvetése, amely abból tevődik össze, hogy a község területén elkövetett közlekedési kihágásokból befolyó összegből az állam harminc százalékot visszajuttat. Ebből tudtuk megvásárolni a kerékpárosoknak a biztonsági sisakokat – mondta Bajtai Balázs.

A tizenegy iskolaépületben a gyerekek nagy örömmel hallgatják az előadást, és nem mellesleg az ajándéknak is nagyon örülnek.