2024. április 25., csütörtök

Az idő egészség

Performance-t tart szerdán déltől a Korak Gyógytornász Akadémia az egészséges életmód és a rekreációs mozgás népszerűsítése céljából. Az idő egészség elnevezésű projektet a gerinc világnapja alkalmából valósítják meg. Az eseményen nyújtó gyakorlatokat mutatnak be a járókelőknek élőzenei program kíséretében.

A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Ljubomir Stankić, a Korak Gyógytornász Akadémia képviselője elmondta, hogy akciójukat immár tizedik alkalommal szervezték meg.

– Szervezetünk már a megalapulása óta a mozgás fontosságát hangsúlyozza. A városközpontban, a napóránál egy húszperces gyakorlatsorozatot mutatnak be a Dositej Iskola tanulói, aminek folyamatos gyakorlásával megelőzhetőek a gerincbántalmak és a különböző deformációk. A projektum keretében mérést is végzünk, a diákok egy csoportja két hónapon keresztül mindennap gyakorolni fogja a nyújtást, a másik csoport nem. Az aktív csoport tagjainál pozitív eredményre számítunk. Ezzel a tornagyakorlatok növekedésre és fejlődésre gyakorolt jótékony hatását kívánjuk bizonyítani – nyilatkozta a sajtó képviselőinek Ljubomir Stankić.