2024. március 29., péntek

Társadalmunk pillérei

Vajdasági női egyesületek ismertették tevékenységeiket

Ma a Vidéki Nők Nemzetközi Napján 15 vajdasági női egyesület ismertette tevékenységét a  tartományi kormány előcsarnokában. Az Erős nő – Erős falu projektet a tartományi Üzleti Szabványosítási és Tanúsítványozási – BSC Tájékoztatási Központ kezdeményezte, amely a modern ismeretek és a modern technológiák felhasználásával igyekszik javítani a vajdasági női egyesületek gazdasági helyzetét.

Az idén 15 vajdasági egyesület vett részt a szervezet képzésein, társadalmi tevékenységük fejlesztése céljából.

– A vidéki nők a társadalom pillére, nagyon fontos, hogy támogassuk és tiszteljük őket. A Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium továbbra is intézményi és pénzügyi támogatást fog nyújtani a vidéki nők társadalmi és gazdasági erősítésére irányuló programokhoz –  jelentette be Tatjana Matić, az illetékes tárca titkára. Kitért arra is, hogy a minisztérium nemrégiben közzétette pályázati felhívását az információs társadalom fejlesztési programjaira, amelynek célja többek között a vidéki nők digitális műveltségének és digitális kompetenciájának magasabb szintre emelése.

Matić elmondta, az előző versenyen nyolc szervezet projektjét hagyták jóvá, amelyekre 8,5 millió dinárt különítettek el.

Marija Vujaković, a központ igazgatója kiemelte, az adományozók támogatása sokat jelent számukra és befolyásolja gazdasági helyzetüket, különösen a helyi közösségekben.

– Fontos számunkra, hogy a látogatók azzal a tudattal hagyják el az eseményt, hogy Vajdaság gyönyörű, multikulturális környezet, értékes emberekkel, és mindenekelőtt méltó vidéki nőkkel. Fontos, hogy elismerjék küldetésünket, amely a vidéki nők támogatását célozza meg annak érdekében, hogy a helyi közösségeket magasabb szintre emeljük, és a lehető legtöbb helyi fiatalt bevonjuk és ösztönözzük az országban maradásra – mondta a központ igazgatója.

Konferencián a tartományi kormány, az önkormányzatok, az idegenforgalmi szervezetek, valamint a mezőgazdasági szervezetek képviselői vettek részt.