2024. március 29., péntek
EB-SELEJTEZŐK

A walesi döntetlen jól jött a magyaroknak

Horvátország 1:1-es döntetlent játszott Wales vendégeként a 2020-as Eb-selejtezők E csoportjában. A pontosztozkodás Magyarországnak is kedvez, hiszen Luka Modrićék így még nem biztosították be a továbbjutást, s novemberben Szlovákia ellen teljes gőzzel kell küzdeniük. A vb-ezüstérmes gárda szűk tíz perc elteltével már előnyben volt, de Gareth Bale még az első félidőben egyenlített. Walesnek a döntetlennel vajmi kevés esélye maradt az Eb-részvételre.

Gareth Bale gólja Magyarországnak is segített (Fotó: Beta/AP)

Gareth Bale gólja Magyarországnak is segített (Fotó: Beta/AP)

A vasárnap esti felhozatalban Oroszország ötössel ütötte ki Ciprust, Skócia hatossal San Marinót. Németország idegenben, több mint hetven percnyi emberhátránnyal 3:0-ra verte Észtországot, így Hollandia mögött a második pozícióban állnak két fordulóval a selejtező vége előtt. A G jelű hatosban Lengyelország Észak-Macedónia felett aratott kétgólos győzelmével bebiztosította részvételét a jövő évi Európa-bajnokságon, Ausztria pedig rendkívül fontos győzelmet jegyzett Szlovénia ellen. Az osztrákok Stefan Posch 21. percben szerzett fejes góljával győzték le a szlovénokat, a három pont bezsebelése után a kvalifikációt érő második helyre kerültek.

Ma az F csoportban Románia–Norvégia és Svédország–Spanyolország mérkőzéseket tartanak. A csoportelső és veretlen hispánok idegenben biztosíthatják be a kontinensviadalon való részvételt, az északi ország azonban könnyen lecsúszhat a harmadik helyre, ha a románok otthon felülmúlják a norvégokat. A J csoportban Finnország közvetlen riválisával, Örményországgal szemben tehet nagy lépést az Európa-bajnokságért.