2024. április 25., csütörtök

Levajac és Knežević győzelme az emlékversenyen

Vasárnap Szabadkán 43. alkalommal tartották meg a Harangozó Vilmos asztalitenisz-emléktornát, melyet a nagybecskereki Banat tagja, Dimitrije Levajac és a niši Josip Kolumbo versenyzője, Knežević Molnár Mónika nyert meg.

Levajac a 32 asztaliteniszezőt felvonultató férfi egyéniben az első két fordulóban a Stenes játékosait, Pero Tepićet és Nemanja Đilast verte, az elődöntőben a szabadkai Stefan Kostadinovićnál bizonyult jobbnak, a döntőben pedig klubtársát, Ilija Majstorovićot győzte le 4:1 arányban. Párosban (16 résztvevő) a Majstorović, Levajac kettős, nagy csatában 3:2-re nyert a hazai Kostadinović, Halász kettős ellen. A női tornán jóval kevesebben, mindössze tizenketten, álltak asztalhoz. Az emléktornát a niši Josip Kolumbo játékosa, Knežević Molnár Mónika nyerte, aki a döntőig vezető úton Marija Stajić (Crvena zvezda) és Tijana Jokić (Novi Sad) felett diadalmaskodott, a fináléban pedig a zentai, de a Panonijában játszó Makszuti Anettánál bizonyult jobbnak 4:0 arányban. A párosok versengéséből (6 résztvevő) a Tijana Jokić, Anđela Menger (Novi Sad, Josip Kolumbo) duó került ki győztesen, miután a döntőben 3:1-re nyert a Knežević Molnár Mónika, Ivana Vejnović (Josip Kolumbo) páros ellen.

Eredmények, férfi egyéni, elődöntők: Levajac–Kostadinović 4:1, Majstorović–Strugarević (Crvena zvezda) 4:0. Döntő: Levajac–Majstorović 4:1. Párosok, döntő: Majstorović, Levajac–Kostadinović, Halász 3:2. Női egyéni, elődöntők: Makszuti–Vejnović 4:1, Knežević Molnár–Jokić 4:1. Döntő: Knežević Molnár–Makszuti 4:0. Párosok, döntő: Jokić, Menger–Knežević Molnár, Vejnović 3:1.