2024. március 28., csütörtök

Házvásárlási támogatás Vajdaságban

Támogatottanként 1 millió dinár vissza nem térítendő támogatás ítélhető oda

A Tartományi Nemi Esélyegyenlőségi Intézet pályázatot írt ki falusi házvásárlásra olyan vajdasági illetékességű házaspárok számára, akiknek nincsen saját házuk, lakásuk, sem részesedésük lakhatásra szolgáló ingatlanban. Házastársak és élettársak jelentkezését is várják. A támogatás vissza nem térítendő.

A B92 hírportálon megjelent összeállítás szerint a megvásárolandó ház akkor minősül falusinak, ha nem az adott város, vagy község székhelyének a területén található, sem a peremvárosi települések, illetve településrészek valamelyikén.

Az intézet honlapján listázott feltételek értelmében a pároknak legalább egyik tagja nem lehet 40 évnél idősebb és az is feltétel, hogy legalább egyikük munkaviszonyban legyen – ha a munkaviszony határozott időre szól, akkor elvárás, hogy a pályázat átadásának pillanatában még ne járjon le a munkaszerződésbe foglalt időtartam. Azok, akik az elmúlt 5 évben lakhatásra szolgáló ingatlant adtak el, nem pályázhatnak.

Az említett intézet összesen 20 millió dinárt különített el a támogatásokra. Pályázónként legfeljebb 1 millió dinár osztható ki. A megvásárolandó ház valós értéke nem haladhatja meg a 2 millió dinárt. Egy házaspár egy pályázattal jelentkezhet, legkésőbb november 15-ig. A házak nem vásárolhatók meg rokontól.

A pályázatokat a következő címre várják, lezárt borítékban: Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova, Bul. Mihajla Pupina 6., 21000, Novi Sad. A pályázat átadható személyesen, de postázható is. A részletekről a ravnopravnost.org.rs honlapon (javni konkursi almenü) tájékozódhatnak az érdeklődők.