2024. április 25., csütörtök

Vajdasági siker a VII. Magyar Sajtmustrán

Bronzérmes lett a csúrogi Zorica Radišić tejüzemében készült Farmer göngyölt sajt a sajtkészítők budapesti versenyén, a VII. Magyar Sajtmustrán. A nemzetközi zsűri több mint 120 fajta magyar és más országokból érkezett sajtféleség közül választotta ki a legfinomabbakat.

Október 12-én és 13-án Budafokon, a híres Törley Pezsgőmanufaktúra 100 éves falai között rendezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a sajtmustrát, melyen többnyire mikro, kis- és közepes vállalkozások képviseltették magukat termékeikkel.

A vajdasági sajtkészítők részvételét a Vajdasági Fejlesztési Alap tette lehetővé, és ezért a harmadik helyezett Zorica Radišić külön köszönetet mondott, hozzátéve, hogy a kistermelők számára a sajtok minőségének javításához hozzájáruló minden szakmai segítség, jótanács sokat jelent.

Izabela Mugoša, a Vajdasági Fejlesztési Alap képviselője is azt emelte ki, hogy a hazai termelők számára nagyon fontos a magyarországi sajtgyártókkal való tudás- és tapasztalatcsere, legyen szó akár a gyártási technológiáról, akár az értékesítési lehetőségekről.

A nyáron a Magyar Sajtkészítők Egyesületének meghívására a vajdasági sajtkészítőknek alkalmuk volt bejárni a magyarországi sajtúthálózat egy részét, és értékes tapasztalatokkal tértek vissza. A júniusi tanulmányutat a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Vajdasági Fejlesztési Alap kezdeményezte.