2024. április 24., szerda

Tovább kell fizetni a parkolásért

A gradsubotica.co.rs portál információi szerint Szabadkán november elsejétől munkanapokon tovább kell fizetni a parkolásért. A hírportál tudósítása szerint a városban minden fizetési zónában egy órával meghosszabbítják azt az időszakot, amíg fizetni kell a parkolásért, a központban, a Szabadegyetemnél lévő zárt parkoló esetében pedig ez az időszak két órával lesz hosszabb.

A városban jelenleg hétköznaponként este nyolc óráig kell fizetni a parkolásért, míg a központi zárt parkolóban 21 óráig. A Parking Kommunális Közvállalat illetékeseinek döntése nyomán a jövőben mind a piros, mind pedig a sárga, a zöld és a kék zónában egyaránt 21 óráig kell fizetni a parkolásért, a már említett zárt parkolóban pedig 23 óráig. A munkaidő meghosszabbítására a közvállalat illetékesei szerint azért volt szükség, hogy tevékenységüket összehangolják az ország többi hasonló tevékenységet folytató vállalatáéval, illetve reményeik szerint ez az intézkedés pozitívan hathat ki a zárt parkolóban való parkolás megfizettetésére is, ugyanis az autósok a kilenc órai zárást többször is kijátszották, úgy hogy csak 21 óra után hagyták el a parkolót.

A parkolás ára nem változik, mint ahogy a szombati megfizettetés ideje sem, vagyis szombatonként továbbra is 14 óráig kell fizetni a parkolásért. Vasárnap és ünnepnapokon továbbra is ingyenes a parkolás a városban.