2024. április 18., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Kulturális politika Vajdaságnak és Szerbiának

Az újvidéki képviselő-testület nagytermében ma Dragana Milošević tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár is felszólalt a 33. projektÚjvidéki kulturális intézmények kapacitásának megerősítése stratégiai tervezés céljából elnevezésű zárókonferencián.

Fotó: vojvodina.gov.rs

Fotó: vojvodina.gov.rs

Hangsúlyozta, hogy elfogadja a kulturális intézményekre vonatkozó ötéves stratégiai terveket, amelyek célja a szakképzés, a kulturális intézményekben dolgozók támogatása, a koordináció és az ágazatközi integráció fejlesztése. Nyomatékosította, hogy ez valóban történelmi nap volt, mivel a város képviselői mellett az Újvidék 2021 Alapítvány, az UNESCO kulturális politikai katedrája és a belgrádi Művészeti Egyetemen vezetősége is részt vett a konferencián. 

A tartományi titkár kiemelte, hogy a tapasztalatok, a jövőkép és a tervek alapján nemcsak Újvidéknek, hanem Vajdaságnak és ezáltal a köztársaságnak is kulturális politikát építenek.

Az újvidéki városi tanács művelődésügyi tagja, Dalibor Rožić elmondta, hogy a 2016–2025-ös kulturális fejlesztési stratégiával és cselekvési tervvel összhangban rendezték meg a 33. projekt elnevezésű zárókonferenciát.                                                         

– Külön megtiszteltetés és nagy öröm, hogy városunk elsőként fogadta el a stratégiát, és hogy mindannyian méltó partnerek vagyunk ebben a törekvésben – hangsúlyozta Rožić.