2024. április 19., péntek

A végsőkig küzdve, de a pótselejtezőre készülve

A felkészülési meccs jól sikerült Paraguay ellen (Fotó: MTI/Xinhua)

A felkészülési meccs jól sikerült Paraguay ellen (Fotó: MTI/Xinhua)

Szerbia labdarúgó-válogatottja ma este (20.45) Litvániával mérkőzik a 2020-as Eb-selejtezők B csoportjában. A Sasok Portugália Luxemburg felett aratott 3:0-s győzelme után a harmadik pozícióban állnak, négy ponttal lemaradva a Nemzetek Ligája-győztes és Európa-bajnok, még továbbjutó helyen lévő Cristiano Ronaldóék mögött. Predrag Rajković, a szerb nemzeti csapat hálóőre a litvánok elleni meccsről elmondta, hogy jól ismerik az ellenfelet, hiszen korábban az NL-ben már találkozott egymással a két gárda (mindkétszer szerb siker született), ugyanakkor fél szemmel az ötös másik összecsapását, az Ukrajna–Portugáliát figyelik. „Némi matematikai esélyünk még van az egyenes ági továbbjutásra, így természetesen harcolni fogunk, de a realitás talaján maradva inkább a pótselejtezőre készülünk” – árulta el Rajković.

A Sasok a múlt héten felkészülési mérkőzésen Paraguayjal mérték össze erejüket, ahol az utolsó pillanatban szerezték meg a győzelmet. Ljubiša Tumbaković szövetségi kapitány legénysége biztos résztvevője a 2020 márciusában megrendezendő pótselejtezőnek, ahová a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelemmel kvalifikálták magukat. Stefan Mitrović, a Strasbourg védője csapattársához hasonlóan vélekedett a meccs előtt: „Portugália ellen elbaltáztuk a helyzeteket, de lassanként sikerül felvenni a ritmust az új edzővel. A pótselejtező egy nagy utolsó utáni lehetőség számunkra, ezzel mindenképpen élnünk kell majd.”

Szerbiára novemberben még két mérkőzés vár: 14-én Luxemburgot, 17-én Ukrajnát fogadják hazai pályán Tumbakovék. A pótselejtezőben 16 válogatott vesz részt a Nemzetek Ligája összesített rangsorolása alapján. A csapatokat négy ágra osztják, s mindegyik ágról egy csapat jut ki az Eb-re.