2024. április 25., csütörtök

Háromszáz egyetemista bulizott a Petőfiben

Szerdán este a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nagyterme megtelt fiatalokkal. A Vajdasági Magyar Diákszövetség az idén immár huszonkettedik alkalommal szervezte meg a már hagyományosnak számító, tanévkezdő gólyabuliját.

Fotó: Ádám Jennifer

Fotó: Ádám Jennifer

A buli elsődleges célja az, hogy teret biztosítson a szórakozásnak az újvidéki magyar egyetemisták körében. A gólyabulin az elsőévesek ismerkedni tudnak egymással, szorosabbra fűzhetik kapcsolataikat, illetve megismerkedhetnek a többi, Újvidéken tanuló egyetemistával.

Koós Csilla, a VaMaDisz alelnöke, és egyben az esemény egyik főszervezője nagyon örült annak, hogy az idei rendezvény teltházasra sikerült, amire már évek óta nem volt példa. Elmondta, hogy sokkal többen jöttek el, mint amennyire számítottak, csaknem háromszáz jegyet adtak el. A szervezés körülbelül egy hónapot vett igénybe, az utolsó két hétre már csak az apróbb símitásokat hagyták. Kiemelte, hogy mindez nem valósulhatott volna meg egy nagyszerű csapat nélkül. Körülbelül tizenöten dolgoztak azon, hogy mindenki jól tudja magát érezni az esten. A jó hangulatról dj iLektro és Dudás Krisztián lemezlovasok gondoskodtak. Bartusz Éva elsőéves hallgató az újvidéki Magyar Tanszéken, barátaival érkezett bulizni Moholról, nagyon elégedett volt a rendezvény színvonalával, valószínűnek tartja, hogy jövőre is eljön. Nem csak újvidéki egyetemisták érkeztek a bulira. Győri Viktor Szabadkán tanul, és végzős a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Óvodapedagógia Szakán. Elmondta, hogy minden évben részt vesz a gólyabulin, mivel nagyon jó lehetőségnek tartja azt az ismerkedésre.

A Vajdasági Magyar Diákszövetség azzal a céllal alakult meg, hogy különféle felsőoktatási szabadidős tevékenységekkel hasznosan kitöltse a vajdasági magyar egyetemisták mindennapjait. A gólyabuli mellet még számos más eseményt szerveznek, például egyetemista játékokat, illetve műveltségi vetélkedőket is.