2024. április 24., szerda

100 év 100 perc foci

A Pro Urbe díjas bácskossuthfalvi Sloboda Labdarúgóklub születésnapot ünnepel

A bácskossuthfalvi Sloboda Labdarúgóklub megalakulásának 100. évfordulója alkalmából szerveznek ünnepséget szombaton 10 órai kezdettel. A klub a község egyik legrégebbi sportegyesülete, a sport terén kifejtett tevékenységéért szeptemberben kiérdemelte Topolya Pro Urbe díját.

A születésnapi rendezvényre már 9.30-tól várják a vendégeket a labdarúgópályára, ahol a Bácskossuthfalvi Ifjúsági Fúvószenekar térzenéje teszi ünnepélyessé a hangulatot. Az ünnepség 10 órakor, a 100 év 100 perc foci elnevezésű barátságos mérkőzéssorozattal folytatódik. Elsőként TSC és a Sloboda pionírjai mérkőznek meg. Ez után a Sloboda öregfiúkból álló csapatai lépnek a gyepre 2x15 perc erejéig, illetve a szuperligában szereplő TSC csap össze a Sloboda felnőtt csapatával 2x20 percben.

A rendezvény folytatásában 12 órakor ünnepi díszülés, illetve művelődési műsor kezdődik az Echo Gyermek- és Ifjúsági Központban. Seffer Attila, a helyi közösség tanácselnöke, Zsemberi János, a topolyai TSC elnöke, valamint a Sloboda elnöke, Szűcs Szilárd köszöntője után Papp László foglalja össze Bácskossuthfalva és a 100 éves sportklub múltját, és mutatja be az alkalomra készült nyomtatott fotóalbumot, amelyből a helyi közösség és a Monográfia Egyesület jóvoltából valamennyi vendég egy-egy példányt kap ajándékba. A díszülés alkalmat ad arra, hogy köszönetet mondjanak azoknak a személyeknek és szervezeteknek is, akik/amelyek hozzájárultak a sportklub egy évszázados sikereihez.