2024. április 25., csütörtök

Mesefilm, táncház, sport és lángos

A kishegyesi óvodákban is változatos programmal kedveskedtek a gyerekeknek

A kishegyesi központi és gazdászati óvoda ez alkalommal közösen ünnepelte a gyermekhetet. Az gazdászati ovisok a héten a központi oviba jártak, hogy részt vegyenek a programokon és barátkozzanak a társaikkal. Dudás Angéla vezető óvónő arról számolt be lapunknak, hogy az óvónők igen változatos programokat szerveztek a gyerekek számára.

– Hétfőn önkormányzati napot tartottunk, ami abból állt, hogy az önkormányzat dolgozói ellátogattak a bölcsődésekhez, az ovisok pedig lementek a községházára és megnéztek egy mesefilmet, aszfaltra rajzoltak és beszélgettek az önkormányzat dolgozóival. Kedden ovisport volt, amit a központi óvoda sportpályáján tartottunk meg. Itt különböző versenyeket szerveztek az óvónők a gyerekeknek. Szerdán táncházat tartottunk Száraz kórót égettem címmel. Patyertek Orsolya és Patyerek Nóra jött el hozzánk népviseletbe öltözve, és ők tartották a táncházat. Csütörtökön őszi alkotóház volt, amelyre a gyerekek őszi terméseket hoztak, és eljöttek a nagyszüleik is, akik közösen alkottak. A péntek pedig piros péntek, ezen a napon mindenki valami piros színű ruhadarabot húzott magára, és a Piros mesét meséltük a gyerekeknek – mondta el Dudás, majd arról is szólt, hogy pénteken a Nők Kishegyesi Fóruma meglepte az óvodásokat. Az ovi konyhájában elkészítették a híres Dombos lángost, és az ovisok ezt kapták uzsonnára.

A vezető óvónő végezetül azt is elmondta, hogy a női fórum mellett magánszemélyek és vállalkozók is támogatták a gyermekheti rendezvényeket.