2024. április 23., kedd

Verve az alapszakaszgyőztes!

A Zvezda sikerét a védekezés alapozta meg (Fotó: Beta)

A Zvezda sikerét a védekezés alapozta meg (Fotó: Beta)

Hatalmas skalpot gyűjtött be a Crvena zvezda az Euroliga 2. fordulójában, Milan Tomić együttese Belgrádban az elmúlt szezon alapszakaszának legjobbját, a 2017-es bajnok török Fenerbahçét verte 68:56-ra. A találkozó nagy részében vezettek a piros-fehérek, de előnyük legfeljebb néhány kosárnyi volt, a nagyszünetben 35:30 állt az eredményjelzőn. A Željko Obradović irányította Fener a harmadik negyedben sem tudta megtörni a kőkemény védekezést mutató szerbeket (16:13, 51:43), s bár az utolsó tíz perc során úgy tűnt, a favorit a 19 pontos de Colo vezetésével mégis megvalósítja a papírformát, csak 53:51-ig tudtak visszakapaszkodni a vendégek. A Zvezda nagy csapategységet mutatva 15:5-ös szériával zárta a meccset, ami a végén még viszonylag sima győzelmet jelentett. Lorenzo Brown 13 pontot és 6 gólpasszt, James Gist 11 pontot és 8 lepattanót jegyzett.

Agresszív védekezést és fegyelmezett támadójátékot kértem a játékosaimtól, és pontosan ezt tették. Egy rendkívül erős csapatot 56 ponton tartottunk, ez a kiváló védekezés, valamint a 15 támadó lepattanó volt a győzelmünk kulcsa” – értékelt elégedetten Milan Tomić.

Parádés izgalmakat hozott a címvédő Real Madrid és a Maccabi rangadója, amelyen Jaycee Carroll triplája hozta a győzelmet a királyiaknak 2 másodperccel a dudaszó előtt.

NBA

Curry már parádézik

Először lépett parkettre az NBA előszezonjában Nikola Jokić, a Denver klasszis szerb centere. A Nuggets a Clippersnél vendégeskedett, és sima, 111:91-es diadalt aratott. Jokić 22 percet töltött pályán, ami alatt dupla-duplát (10 pont, 11 lepattanó) ért el, ez mellé 3-3 gólpasszt és labdaszerzést, illetve egy blokkolást mutatott be. Bogdanović 12 pontot dobott a Sacramento Phoenix elleni győzelme során (105:88), míg Steph Curry 25 percet játszott a Golden State és a Minnesota meccsén (143:123), s ennyi idő alatt 40 pontot szórt…