2024. április 20., szombat

Moszkvai iskolások Újvidéken

A városházán ünnepélyesen fogadták a NO 113 moszkvai iskola tanárait és tanulóit, akik a Dušan Radović Általános Iskola tanulóihoz jöttek látogatóba.

Az ünnepélyes fogadáson többek között jelen volt Aleksandar Petrović, az újvidéki polgármester tanácsadója is.

– Nagy megtiszteltetés, hogy üdvözölhetem az Orosz Föderációból érkező vendégeket itt, a városházán. Az újvidéki általános iskolások is gyakran járnak Oroszországba a moszkvai iskolásokhoz, legutóbb a tavaszi szünetben voltak az orosz fővárosban. Ezek a látogatások nagy jelentőségűek, fontosak a tapasztalatcsere és az oktatás fejlesztése szempontjából is. A találkozókon a diákok megismerkednek a vendéglátó kultúrájával, történelmével. Ezek a látogatások nagy jelentőségűek, mert ennek köszönhetően tovább fejlődhet Szerbia és Oroszország, és a két nép hagyományosan jó együttműködése – mondta Petrović. Hozzátette: az újvidéki önkormányzatnak kiváló együttműködése van több oroszországi várossal, főként a Nyizsnij Novgorod városával, amely testvérvárosa Újvidéknek.

Davor Tuba, az NO 113 Iskola igazgatója megköszönte az újvidéki önkormányzat vendéglátását, és a kellemes fogadtatást.

– Az újvidéki látogatásunk során kialakuló barátságok példaértékűek, és egy egész életre szólóak. Arra törekszünk, hogy a mi látogatásunk példaként szolgáljon a többi oroszországi iskolák számára, mert az iskolások barátkozásai elősegítik a két nép együttműködésének a fejlesztését – mondta Tuba.