2024. március 29., péntek

Télirevalók vására

Kedvezményesebben vásárolhatnak szombaton a Nagybani piacon

A Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat vásárt szervez szombaton a nagybani piacon. A délelőtti órákban mintegy 100 kiállító érkezik Vajdaság minden részéről azzal a céllal, hogy kedvezményesebb áron kínálja fel a télirevaló zöldséget és gyümölcsöt a szabadkaiaknak.

Josipa Vojnić Tunić, a közvállalat munkatársa lapunknak elmondta, hogy az árusok nagy része Szabadka körzetéből érkezik.

– A kiállítók fele Királyhalmáról, Horgosról, Szabadkáról, Tavankútról jön. Hagymát, krumplit, almát, birsalmát, futaki káposztát, bánáti és szerémségi zöldséget, gyümölcsöt hoznak, azaz legfőképpen olyan termékeket, amiből általában télirevalót készítenek a vásárlók. Ezzel a vásárral elérhetőbbé szeretnénk tenni a kínálatot a szabadkaiak számára, ugyanis kedvezményesebb áron fogják kínálni a portékájukat – részletezte Josipa Vojnić Tunić.

Dejan Ljubisavljević, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatója lapunknak nyilatkozva közölte, a Nagybani piac még marad a Mirko Bogović utcában, de más városok példáját követve hamarosan kikerül a város perifériájára.

– A tervek szerint a kettes kaszárnyában kap helyet a nagybani piac. Az eddigiekben a prioritást élvező, sürgősebb terveken dolgoztunk, mint amilyen a Tesla-telepi piac. Jelenleg a Tejpiac átalakításának tervdokumentációján dolgozunk. Amint ezeket a feladatokat megoldottuk, áttérünk a nagybani piac áthelyezésére. A Mirko Bogović utcában egy kisebb piacot fogunk kialakítani, mivel a lakosok egy része már megszokta az ottani vásárlást. A kettes kaszárnyának bizonyos épületeit már használjuk, ezért egyértelmű, hogy a jövőben oda fog kerülni a nagybani piac – mondta az igazgató.