2024. március 29., péntek

Amit minden gyermek vár

Gyermekhét a kishegyesi általános iskolában – Izgalmas programok minden korosztálynak – Felújították a tornaterem tetőszerkezetét

Ez hét a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában is a gyermekhét jegyében telt. Az egész hetes program kialakításán a tanárok és a diákparlament közösen dolgoztak, és igyekeztek úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja az ízlésének valót. Fülöp Valentin iskolaigazgató arról számolt be lapunknak, hogy minden napra más-más programokkal készültek.

Izgalmas volt a tanárok–diákok röplabdamérkőzése a tornateremben (Lakatos János felvétele)

Izgalmas volt a tanárok–diákok röplabdamérkőzése a tornateremben (Lakatos János felvétele)

– Hétfőn filmvetítés volt a színházteremben, vagyis mozi-körülmények között tudtak filmet nézni az alsósok és a felsősök is. Emellett az alsósok otthonról hozott játékokkal játszottak itt az iskolában. Kedden az alsósok aszfaltra rajzoltak, a felsősök számára pedig kvízjátékot szerveztünk. Az osztályok korosztályonként összemérték tudásukat egymás ellen. Itt voltak tananyaggal kapcsolatos, valamint trükkös kérdések. A gyerekek szeretik ezt és minden évben kérik. Szerdán sportnapot tartottunk felsőseink részvételével, az osztályok fociban és röplabdában mérték össze erejüket. Emellett volt egy tanár-diák röplabdamérkőzés is. Az alsósok számára kalapfesztivált tartottunk. A gyerekek otthonról különböző kalapokat hoztak, amelyeket zsűriztünk. Csütörtökön Ki mit tud vetélkedőt szerveztünk. Minden osztály készített egy közös produkciót, amivel felléptek, illetve egyéni produkciókkal is részt lehetett venni. Pénteken kerékpártúrát és akadályversenyt szerveztünk a felsősöknek, az alsósokhoz pedig Kollár Ilus néni jött el és csuhéztak – mondta el az igazgató, majd arról is szólt, hogy a mai napon tartották a fordított napot is. Ez arról szól, hogy az igazgató, a tanárok és a falu vezetőségének a helyét a diákok veszik át egy napra.

A gyerekek számára ez a hét kiemelt, és mindig nagyon várják, tudtuk meg Fülöptől a gyermekhét kapcsán.

– A diákparlamenten is mindig kikérjük a véleményüket, hogy milyen programok legyenek ezen a héten. A gyerekek nagyon élvezik ezt a hetet, ilyenkor a tanítási is egy kicsit lazább. Valószínűleg azt is elviselnék, hogy minden hónapban legyen egy ilyen – mondta el az igazgató.

MEGÚJULT A TORNATEREM TETŐSZERKEZETE

A gyermekhéttel egy időben felújítási munkálat is zajlott az iskolában. A tornaterem tetőszerkezetét kellett megjavítani, számolt be az igazgató.

– Sajnos a tornatermünk hosszú évek óta beázott. Így eső idején a tornaórák megtartása balesetveszélyessé vált. A befolyó víz a gumipadlót nagyon csúszóssá tette, ami kimondottan veszélyes. Emiatt esőzések alkalmával a tornaterem felét lezártuk. A tetőszerkezeten folyó munkálatok a héten véget is értek, és bízok benne, hogy sikerült elhárítani a hibát. A tetőborítás teljesen új csavarozást kapott. A kivitelező szerint az volt a probléma, hogy eddig nem megfelelő csavarozással volt rögzítve, és emiatt ázott be – mondta el az igazgató, majd hozzáfűzte, hogy a következő eső alkalmával kiderül, hogy eredményes volt-e a felújítás.