2024. április 18., csütörtök
EB-SELEJTEZŐK

Csodára várva

A papírforma szerint Cristiano Ronaldóéknak könnyű dolguk lesz (Fotó: Instagram)

A papírforma szerint Cristiano Ronaldóéknak könnyű dolguk lesz (Fotó: Instagram)

Szerbia ugyan csak hétfőn lép pályára Litvánia ellen a 2020-as Eb-selejtezők B csoportjában, a Sasok ma este (20.45) mégis árgus szemekkel figyelik a csoport másik két meccsét, különösképpen a Portugália–Luxemburg találkozót. A José Alvalade stadionban minden jegy elkelt az összecsapásra, a Nemzetek Ligája-győztes portugál válogatottnak ugyanis fontos három pontot kell megszereznie. Cristiano Ronaldóék 8 ponttal a második helyen tartózkodnak, a szeptemberben Szerbia felett aratott 4:2-es diadallal azonban jelentős lépést tettek az Eb-részvétel felé. Ljubiša Tumbaković legénysége óriási csodában bízva szurkolhat Luxemburgnak, de Portugália közelmúltbeli teljesítményét látva igencsak kevés az esély a meglepetésre.

Az A csoportban az éllovas Anglia Csehországba látogat. Gareth Southgate fiai hibátlan mérleggel, meccsenkénti majdnem ötös gólátlaggal állnak a tabella élén. A szigetországiaknál a sajtó leginkább azokkal a híresztelésekkel foglalkozik, miszerint Southgate az Eb után lemondana a szövetségi kapitányi posztról, és újfent klubcsapatokkal foglalkozna.

A H jelű hatosban a pikantériát Izland és Franciaország összecsapása jelentheti. Ebben a csoportban a nap végén még az is előfordulhat, hogy három 15 pontos csapat lesz: ehhez Izlandnak a vb-címvédőt kell felülmúlnia, Albániának pedig Törökországot kell legyőznie.