2024. április 24., szerda
MAGYARKANIZSAI SPORTVÁLASZTÓ

A sportágakkal ismerkedtek

A gyerekhét keretében kilencedik alkalommal szervezték meg Magyarkanizsán a Sportválasztó Napot, amelyen mintegy kilencszáz általános iskolás diák ismerkedhetett meg közelebbről a különféle sportágakkal.

A gyermekek lelkesen próbálták ki a különféle sportágakat (Puskás Károly felvétele)

A gyermekek lelkesen próbálták ki a különféle sportágakat (Puskás Károly felvétele)

A gyógyfürdő sportcsarnokában tíz helyi sportegyesület munkájába nyerhettek betekintést a gyermekek, akik a község több településéről érkeztek a rendezvényre. Bemutatkozott a helyi sakk-klub, az asztaliteniszklub, a férfi és a női kézilabdaklub, a helyi fitnessklub, a két dzsúdóklub, a Potisje Birkózóegyesület, a férfi és a női futballklub, a Testvériség – Bratstvo Kajakklub, a helyi kosárlabdaklub, valamint a boxklub is.

Vuković Igor, a magyarkanizsai Községi Sportszövetség titkára elmondta, az utóbbi években bebizonyosodott, hogy igen sikeres akcióról van szó, hiszen a klubok visszajelzése alapján az elmúlt években megközelítőleg tizenöt százalékkal több gyermek jelent meg minden sportegyesületben, mint korábban. Hozzátette, ez a szervezők számára is igen nagy eredmény, éppen ezért abban bíznak, hogy akár már jövő héttől új tagokkal bővülnek a helyi sportklubok.