2024. április 23., kedd

Shapovalov után Isner következik

Đoković rutinosan győzte le fiatal kanadai ellenfelét (Fotó: AP/Beta)

Đoković rutinosan győzte le fiatal kanadai ellenfelét (Fotó: AP/Beta)

Novak Đoković megtette az első lépést a sanghaji címvédés irányában. Az első kiemelt 70 perc alatt három breakkel győzte le a fiatal kanadai Denis Shapovalovot, vagyis harmadik egymás közötti találkozójukból is győztesként került ki. Shapovalov nem játszott rosszul, különösen a második játszma elején fenyegetett, amikor egy breaklabdája is volt, végül azonban Novak rutinosan harcolta ki a továbbjutást. A sanghaji tornán mellesleg a 30-on felüliek és a 23 éven aluliak játsszák a főszerepet. Előbbiek közül öt, utóbbiakból pedig hét jutott a legjobb 16 közé, míg a közép korosztályt csak Goffin, Baszilasvili és Thiem képviseli. Az egyetlen, aki egyik csoportba sem tartozik, a 29 éves kanadai Vacek Pospisil.

Đoković ma a nyolcaddöntőben az amerikai veterán John Isnerrel mérkőzik, aki ellen 9:2-re vezet. Isner 2012-ben Indian Wellsben és 2013-ban Cincinnatiban nyert, azóta a világelső szerb zsinórban öt győzelmet aratott, s legutóbb tavaly az évzáró mestertornán múlta felül a hórihorgas amerikai szervakirályt.

A forduló rangadóját az olasz Fabio Fognini és a brit Andy Murray vívták, és az olasz három játszmában győzte le a torna háromszoros bajnokát, a volt világelsőt.