2024. április 23., kedd

Kialakítják a kiskorú migránsok adatbázisát

Az UNHCR szerbiai képviselete folytatja az illetékes szerbiai minisztérium támogatását

Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter Hans Friedrich Schodderrel, az UNHCR szerbiai képviseletének vezetőjével beszélgetvén bejelentette, hogy a jövőben elektronikus módon követik nyomon a Szerbiában tartózkodó migránsokat. A felek emellett a migráns-menekültválság területén való együttműködés további elmélyítéséről beszélgettek, áll az N1 tv hírösszeállításában.

Đorđević elmondása szerint a fokozott ellenőrzés elsősorban a kiskorú migránsokat érintené, kizárólag maguknak az érintetteknek az érdekében. Vonatkozásukban az a terv, hogy kialakítják a Szerbiában tartózkodó kiskorú migránsok adatbázisát, annak a céljával, hogy a szociális munkaközpontok nyomon tudják követni őket.

Az UNHCR nyújtotta eddigi támogatásnak köszönhetően leginkább éppen a kiskorú, felnőtt kísérete nélkül utazó migránsok védelmét sikerült hatékonnyá tenni. A szerb kormány számára fontos, hogy emberséges módon küzdjön meg a migránsválság kihívásaival – taglalta Đorđević.

Schodder egyetértett a tárcavezetővel azzal kapcsolatban, hogy a kiskorú migránsok védelme elsőbbséget élvez. Az UNHCR folytatja a minisztérium támogatását, tette hozzá Schodder.