2024. március 29., péntek

Bubi Pata nyerte a Zobnatica kupát

Négyfutamos, rangos nemzetközi jellegű galoppverseny és lovasjátékok helyszíne volt vasárnap délután a zobnaticai lóversenypálya. Sergej Böszörményitől, a Zobnaticai Ménes vezetőjétől megtudtuk, hogy az őszi napsütéses, enyhén borongósra sikerült vasárnap délutáni rendezvény 800 nézelődőt csalogatott ki a lóversenypályára.

A Zobnaticai Lovas Játékok legizgalmasabb futama, a 2200 m-es Zobnatica Kupa hajrázói (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A Zobnaticai Lovas Játékok legizgalmasabb futama, a 2200 m-es Zobnatica Kupa hajrázói (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– Egy sikeres galopptornán vagyunk túl, a visszajelzések alapján az istállók képviselői maradéktalanul elégedettek voltak a nálunk tapasztalt körülményekkel. A következő lovas játékok programjai között igyekszünk beiktatni az ügető futamokat is, hiszen ezek a versenyszámok nagyon népszerűek – fogalmazott a ménes vezetője.

Az 1 millió 400 ezer dináros összdíjazású rendezvény 2200 m-es Zobnatica Kupa elnevezésű, 4. futamának győztesét, Bubi Patát, Milojević Milutin Struja ülte meg. Bubi Pata, Jurkić Dragan tulajdonában van, a lovat Maronka Gábor készítette fel a versenyre Budapesten, a Kincsem parkban. A 3. Mira Bank Race elnevezést kapott forduló 1800 m-es távon startolt, az első helyezettként Lullaby futott be, ezzel 150 ezer dinárt nyert. Dejan Vujičić lovát, Lullabyt, Dél-Koreában is elismert zsoké, Petrović Đorđe ülte meg, a versenyre a šabaci Šendeković Bojan készítette fel. A 2. Abu Dhabi elnevezésű 1600 m-es futam első helyezettjeként Kirgiz futott be, Šašić Aleksandarral a hátán. A futam 125 ezer dináros jutalmát Šendeković Bojan edzésének is köszönhetően nyerte meg. A Miznah Nemzetközi Futam 1200 m-es távján Markoni LP győzedelmeskedett, ezzel 65 ezer dinárt nyert, Milojević Milutin Struja vezetésével. A Lastin Put Lovas Klub tulajdonában levő patást Kojo Veselinović készítette fel a futamra.

A futamok között művelődési program, fiákeres felvonulás, lovaglási lehetőség, tamburazene és néptánc várta az érdeklődőket, akiket a szervezők arra kértek, hogy jótékony adományaikkal járuljanak hozzá a négyéves beteg kislány, Helena Gavran párizsi gyógykezeléséhez.