2024. április 19., péntek
FOCIMIX

Negatív rekord Milánóban

Menesztették posztjáról Marco Giampaolót, az olasz élvonalban szereplő Milan labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A klub egyelőre nem jelentette be hivatalosan a szakítást, ugyanakkor minden szakportál tényként közölte a hírt. A nyáron kinevezett szakember irányításával a gárda a szezon első hét mérkőzésén mindössze kilenc pontot gyűjtött, és csak a 13. helyen áll a Serie A-ban. Helyét Stefano Pioli, a Fiorentina és az Inter korábbi vezetőedzője veszi át. Az 53 éves Giampaolo 111 napig irányította a nagy múltú, ám évek óta várakozáson alul teljesítő milánói együttest. Ez negatív rekord a klub történetében, ugyanis korábban még egyetlen edzőtől sem vonták meg ilyen hamar a bizalmat...

Pablo Machín az Espanyol élén

Az Espanyol labdarúgócsapata menesztette David Gallego vezetőedzőt, helyére pedig Pablo Machínt nevezte ki. A Ferencvárossal azonos Európa-ligás csoportban szereplő spanyol klub bejelentése szerint az eddigi trénert a gyenge eredmények miatt váltották le, az új szakember pedig 2021 nyaráig írta alá a szerződést. A barcelonai együttes nyolc forduló után öt pontjával az utolsó előtti, 19. helyen áll a La Ligában, az elmúlt négy körben pedig csupán egyetlen pontot gyűjtött össze. Az Espanyol az Európa-ligában 1:1-es döntetlennel rajtolt a magyar bajnok ellen, majd a CSZKA Moszkva idegenbeli legyőzésével javított. A 44 éves Machín két idényen át a Numanciát, ezt követően több mint négy évig a Gironát irányította. Utóbbit 2017-ben feljuttatta az élvonalba, majd az előző szezonban már a Sevilla mestere volt, ahonnan márciusban küldték el. Machín első mérkőzése az Espanyol kispadján jövő hét vasárnap lesz, amikor a kék-fehérek a Villarrealt fogadják.

Az ex-Barca-edzőnek nem ment a Lyonnal

Elbocsátották posztjáról Sylvinhót, a francia élvonalban szereplő Lyon vezetőedzőjét. A 45 éves brazil szakembernek azt követően köszönték meg a munkát, hogy együttese vasárnap 1:0-ra kikapott a St. Étienne csapatától, így kilenc fordulót követően mindössze kilenc ponttal csak a 14. helyen áll a Ligue 1-ben. Helyét ideiglenesen Gerald Baticle veszi át. Sylvinho játékosként az Arsenalban, a Barcelonában és a Manchester Cityben is szerepelt, 2011-es visszavonulása után előbb hazájában dolgozott, majd az Internél Roberto Mancini segítője volt, valamint a brazil válogatott szakmai stábjában is helyet kapott.

Véget ért Di Francesco genovai kalandja

A Sampdoria labdarúgócsapata közös megegyezéssel felbontotta Eusebio Di Francesco vezetőedző szerződését. A genovai klub azt követően döntött a váltás mellett, hogy az együttes hat vereség mellett csupán egyszer győzött a Serie A első hét fordulójában, így sereghajtó a tabellán. Massimo Ferrero elnök egyelőre nem jelentette be Di Francesco utódját, de az olasz média úgy tudja, Giuseppe Iachini a legesélyesebb a posztra.