FŐPOLGÁRMESTER-VÁLASZTÁS

Közlemény Scarlett Johansson közleményére – válaszul az ellenzéki sajtónak

(szerkesztőségi összefoglaló)

2019. október 9., 15:33

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Nem értékelték politikai támogatásként és nem használták fel Scarlett Johansson amerikai színésznő elismerő szavait, amelyeket Tarlós István főpolgármester való találkozásakor mondott – közölte Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kedden az MTI-vel a sajtóban megjelent cikkekre és a színésznő ezzel kapcsolatos közleményére reagálva.

A főpolgármester-helyettes az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben azt írta: Tarlós István és Scarlett Johansson jó hangulatban telt, félórás nyári találkozóján beszélgetett egymással a főpolgármesteri irodában, ahol a színésznő – ahogy közleményében maga írja – „megosztotta vele őszinte elismerését”.

A még júniusban készült fotó, jobbról Szalay-Bobrovniczky Alexandra (Fotó: Mandiner/Marvels Black Widow – Jay Maidment)

A még júniusban készült fotó, jobbról Szalay-Bobrovniczky Alexandra (Fotó: Mandiner/Marvels Black Widow – Jay Maidment)

„Egyetértve a színésznővel, mi sem politikai támogatásként értékeltük vagy használtuk fel a fentieket. Ilyen nyilatkozat sem a főpolgármestertől, sem más politikustól nem hangzott el. Ugyanakkor örültünk az elismerő szavaknak” – olvasható a kommünikében.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra hangsúlyozta: szeretnék biztosítani a színésznőt, hogy a demokráciát nem féltjük Magyarországon, továbbá mi is arra bíztatunk mindenkit, hogy lelkiismerete szerint szavazzon október 13-án.

A képek publikálásának időpontjáról egyébként a színésznőt képviselő filmgyártó cég döntött – jegyezte meg a főpolgármester-helyettes. Közölte azt is, nem tudják, hogy Scarlett Johansson milyen formában feltett kérdésre válaszolt a találkozóval kapcsolatban megjelent közleményében.

Az ügy előzménye, hogy a Bors szeptember 21-én írt arról, hogy az említett találkozón „a színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul”.

A 24.hu hírportál hétfőn írt arról, hogy Scarlett Johansson közleményt juttatott el hozzájuk, amelyben úgy fogalmazott, „nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás. A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint.”

Scarlett Johansson hollywoodi filmcsillag – aki a Forbes magazin szerint tavaly a világ legjobban fizetett színésznője volt – még júniusban találkozott Tarlós István főpolgármesterrel, de az erről készült közös fotó leközlését csak szeptemberben engedélyezték. Ezt követően jelentek meg a cikkek az ellenzéki sajtóban, angol nyelvű médiafelületeken is, mint például a hungarianfreepress.com portálon, hogy Tarlós István szégyenletesen felhasználja a világhírű színésznő látogatását főpolgármester-jelölti kampányára. A 24.hu hétfőn közölte Scarlett Johannsonn közleményét, amelyre tegnap reagált Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége